avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... falsificare semnatura
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

falsificare semnatura

Sotul meu a facut un imprumut foarte mare la o banca fara stirea mea, iar pentru a i se acorda acel imprumut avea nevoie de aprobarea si semnatura mea. Prin urmare, mi-a luat buletinul si el sau cu jutorul altei persoane (nu stiu exact cum a procedat)mi-a falsificat semnatura. Am aflat de acel imprumut in momentul cand au sunat de la banca pentru a ma soma sa se plateasca restantele la imprumutul la care eram codebitor. Cum pot dovedi ca semnatura mea e falsificata? Ce consecinte va suporta sotul meu in acest caz?
Va multumesc anticipat!
O expertiza grafoscopica va stabili daca semnatura este sau nu a dvs.
Consecinte? Cercetare pentru fals.#-o
este foarte simplu.
trebuie sa faceti o plangere penala impotriva persoanelor pe care le banuiti ca v-au falsificat semnatura, la parchet.
in cazul in care, audiate fiind, acele / acea persoana nu va recunoaste, urmeaza efectuarea unuei expertize de specialitate, care va stabili daca semnatura este sau nu falsificata.
daca se va dovedi ca asa este, puteti sa cereti si anularea contractului bancar.
art.288 alin 1 c.pen:falsificarea unui inscris oficial prin contrafacerea scrieri ori a subscrierii sau prin alterarea lui in orice mod ,de natura sa produca consecinte juridice ,se pedepseste cu inchisoare de le 3 luni la 3 ani.;(falsul material in inscrisuri oficiale(;art290 alin 1 c.pen:falsificarea unui inscris sib semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art 288, daca faptuitorul foloseste inscrisul falsificat ori il incredinteaza altei persoane spre folosire ,in vederea producerii de consecinte juridice ,se pedepseste cu inchisoare de le 3 luni la 2 ani sau cu amenda-art 291c.pen:folosirea unui inscris oficial sau sub semnatura privada ,cunoscand ca este fals ,in vederea producerii unei consecinte juridice ,se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani cand inscrisul este oficial si cu 3 luni la 2 ani sau cu amenda cand inscrisul este sub semnatura privata......in cazul in care sotul dvs .se face vinovat cam acestea sunt consecintele ce ar urma sa le suporte in urma actiunilor sale...
Cu stima!
Uz de fals in concurs cu inselaciune in conventii, suspendare conditionata, nulitatea contractului de imprumut, obligarea inculpatului la plata pagubei materiale.
Nu cunosc relatiile dvs personale cu sotul, nici situatia financiara, respectiv bunurile pe care le detineti fiecare sau in devalmasie, insa nu recomand sa faceti plangere penala impotriva lui. Comunicati cu el, incercati sa il deteminati si, cu efort comun sa achitati lunar ratele, nu de alta, dar o eventuala condamnare, in cele din urma nu ar ramane fara consecinte destul de grave si in ceea ce va priveste personal pe dvs.
Am si eu o problema. Angajatorul meu a decis fara sa discute cu mine sa-mi micsoreze salariul pe C.M. si a facut un act aditional de care am aflat la aprox un an si in care a semnat el in locul meu, eu nu am o copie si nici nu am semnat asa ceva. Azi am descoperit acel act aditional si intr-adevar este o semnatura ( dar nu seamna cu a mea si nici nu este a mea. Ce ot sa fac ?

Alte discuții în legătură

Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)
Falsificarea semnaturii iosif28 iosif28 Buna seara as dori sa aflu cum se pedepseste falsificarea unei semnaturi (vezi toată discuția)
Fals in inscrisuri Elena2014 Elena2014 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti ce inseamna fals in inscrisuri sub semnatura privata? Cum se pedepseste falsul in inscrisuri?? Multumesc (vezi toată discuția)