avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal accident cu victima
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal accident cu victima

Buna ziua,
Scriu aici deoarece as dori sa fiu un pic indrumat pentru a-mi putea recupera dreptul de a conduce cat mai repede posibil deoarece imi castig painea cu ajutorul permisului de conducere.

Inainte de a relata intamplarea accidentului cu victima fac mentiunea ca anul trecut am trecut pe rosu, mi s-a suspendat permisul pe o luna, am facut contestatie bla bla bla tot ce era de facut, stiam ca voi pierde, iar la data producerii accidentului solutia in cazul recursului era data si urma ca eu sa am permisul suspendat. Neprimind solutia acasa am profitat si am pastrat permisul, asta si pentru ca nici cei de la udriste nu au primit comunicarea de la tribunal.

Acum accidentul :

In Bucuresti , Sector 1, Zona Chrles de Gaulles am lovit o masina, oprita la trecerea de pietoni, in spate.
In urma accidentului persoana aflata pe bancheta din spate a masinii acrosate a acuzat dureri de cap, drept pentru care fiul acesteia a sunat la 112.
A venit politia , mi s-a intocmit dosar de cercetare penala, victima a fost dusa la spital unde s-a constatat ca nu are nimic si a fost lasata sa mearga acasa.
In urma intocmirii dosarului mi s-a retinut permisul de conducere si mi s-a dat o dovada inlocuitoare de 15 zile, dovada pe care urma sa o prelungesc odata la 30 de zile.
Persoana vatamata mi-a comunicat ca nu doreste sa depuna plangere, iar eu am lasat lucrurile sa mearga de la sine.
A venit timpul sa imi prelungesc dovada, drept pt care am depus o cerere la parchetul de pe langa jud. sect 1, cerere care mi-a fost respinsa si citez :

"Avand in vedere infractiunea pentru care este cercetat petentul, chiar daca acesta beneficiaza de prezumtia de nevinovatie, procedand la verificarea cererii, a dovezii eliberate si a actelor din dosar, fata de imprejurarile concrete in care a fost savarsita fapta si gradul de pericol social creat, apreciez cererea ca fiind neintemeiata, motiv pentru care resiping cererea formulata........"

Acum eu vazandu-ma in situatia de a ramane fara permis si fara solutii imediate am preferat sa depun de buna voie dovada si sa intru in perioada de suspendare pentru contraventia mentionata la inceputul postului.
Intre timp aduc victima la udriste sa depuna declaratie ca nu are pretentii si nu doreste sa faca plangere penala, drept pentru care politistul care instrumenta cazul a dat neincepere urmaririi penale.
Au trecut 2 saptamani de atunci si dosarul nu s-a intors la parchet.
Din perioada de suspendare mai am 3 saptamani si as dori ca la finalul acesteia sa imi reprimesc dreptul de a conduce fie ca e vorba de dovada sau permis direct.
Problema e ca mi-e frica sa nu intampin iar probleme la sfarsitul perioadei de suspendare.
CE SA FAC sa fiu sigur ca nu am alte probleme pe parcurs???
Multumesc

Alte discuții în legătură

Caz cercetare auto Ishababa Ishababa Salut, pe data de 10 martie am atins o femeie pe o trecere de pietoni intre blocuri, m-am dat jos la ea am vazut ca s-a ridicat repede nu avea nicio problema, ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni pustiull pustiull buna ziua am facut un accident pe trecea de pietoni acum 4 luni mi-a fost luat permisul pe loc,mi-a fost data o dovada de 15 zile victima nu a avut multe ... (vezi toată discuția)
Accident auto cu victime AlexandraNovac1 AlexandraNovac1 Bună seara! Soțul meu a făcut un accident auto în data de 21.11.2015 în care a fost implicata o motocicleta. Victima a suferit o accidentare la glezna din ... (vezi toată discuția)