avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... autorizatie pentru cazan de tuica
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

autorizatie pentru cazan de tuica

Detinatorul unui cazan de tuica (doar pentru productie proprie) ce trebuie sa faca pentru a obtine autorizatia de functionare a acestuia?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: prikindel , utilizator 11:03, 5 Mai 2011
:)

Sa faca tuica si sa o bea linistit singur sau si cu familia si sau cu rudele si sau cu prietenii.

Sau poate la nunta unuia dintre copii.

Bineinteles daca sotia este de acord si nu "sare calul ".

:)



grea intrebare ... :)


Cine are treaba cu un producator daca nu comercializeaza "licoarea fermecata" , nu face concurenta nimanui si nu este pericol social ?

Eventual pot aparea probleme relationale in familie din cauza unor "obisnuinte" sau excese sau de sanatate a producatorului.




Ultima modificare: Miercuri, 10 Septembrie 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Sa inteleg ca nu trebuie autorizatie?
Cazanele comunale sau producatorii particulari de tuica si rachiuri destinate vânzarii trebuie sa functioneze într-un antrepozit fiscal, si, prin urmare, sa plateasca acciza pe alcool.
Fabricarea ţuicii pentru consumul propriu va putea fi realizată de gospodăriile care deţin instalaţii corespunzătoare normelor sanitar-veterinare. Instalaţiile trebuie să fie de tip alambic şi nu coloane, şi vor trebui înregistrate la autoritatea fiscală teritorială, împreună cu declaraţiile aferente.

Alte discuții în legătură

Cazan de tuica - producere pentru consum propriu bukinst bukinst Doresc sa cunosc care sunt reglementarile pentru producerea tuicii in familie pentru consumul propriu. Care este cantitatea care poate fi realizata pentru o ... (vezi toată discuția)
Accize fabricare alcool in gospodarie? sorina_h2004 sorina_h2004 buna ziua, va rog sa-mi spuneti ce prevede noul cod fiscal referitor la fabricarea alcoolului(tuica) in gospodarie pentru uz propriu,care sunt conditiile ... (vezi toată discuția)
Producator bauturi alcoolice mihaelagalben mihaelagalben Buna ziua As dori sa produc tuica in regim de PF....as dori sa stiu ce pasi trebuie urmati pentru aceasta...am reusit sa ma documentez putin de pe internet, ... (vezi toată discuția)