avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 673 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adunare generala extraordinara
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adunare generala extraordinara

Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati :
Astazi a avut loc Adunarea generala extraordinara la blocul din care fac parte. Inainte de aceasta adunare se adunasera 25 de semnaturi dintr-un total de 100 posibile. A fost intocmit si un convocator care avea atasat aceste 25 de semnaturi, a fost afisat din timp in fiecare scara, cuprindea si o ordine de zi cu subiectele ce urmau sa fie dezbatute. Singura "problema" a fost ca acest convocator nu avea nicio stampila. Stampila asociatiei nu avea cum sa o aibe pt ca presedintele nu a vrut stampileze considerand adunarea ilegala. La sedinta de azi s-au prezentat doar 13 persoane. Se poate face adunare generala extraordinara reconvocata daca la adunarea de azi nu s-au prezentat 20% din locatari, dar tabeleul aferent convocatorului contine 25 de semnaturi??
Aceasta adunare s-a facut pt a se scoate in evidenta neregulilie comise de administrator si presedinte si inlocuirea lor (probleme ce apar pe convocator).
A fost legala aceasta adunare in conditiile in care convocatorul nu avea nicio stampila? Car sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam in continuare?

Multumesc,
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:05, 7 Octombrie 2011
Este normal ca un tabel semnat de mai mult de 20% dintre membrii asociatiei sa nu aiba stampila pentru ca acesta este si rolul lui, sa determine o AG in care sa se discute probleme care nu mai convin proprietarilor, inclusiv in legatura cu activitatea conducerii.
Daca o convoca presedintele, atunci nu mai discutam despre tabel de semnaturi, prevedere legala din legea 230/2007.

Prima convocare a AG trebuie sa se desfasoare in prezenta a peste 50% dintre membrii asociatiei (nu neaparat dintre proprietari - pot fi si nemembri ai asociatiei care nu se iau in calcul), dar la reconvocare pot fi luate hotarari cu majoritatea simpla dintre cei prezenti. Pot fi si 5 membri ai asociatiei, din care 3 sa sustina ceva, atunci hotararea este legala si trebuie pusa in aplicare. Deci proprietarii, dar si presedintele si membrii comitetului ar avea interesul sa fie prezenti, nu de alta, dar s-ar putea trezi cu lucruri care nu le sunt favorabile deloc.

Pasul de urmat este sa reconvocati aceasta AG pe baza tabelului cu semnaturi initial si in baza amanarii din lipsa de cvorum. Ce veti hotari in reconvocata ar trebui sa puneti in aplicare....:)
Sa inteleg ca lipsa unora dintre cei 25 de semnatari ai tabelului nu reprezinta niciun impediment in a se convoca AG reconvocata?
Multumesc,
Absolut niciun impediment.
Aceasta AG este similara in procedura de desfasurare cu oricare alta AG normala, anuala, numai modul de convocare a ei este diferit.
Intr-adevar,nu conteaza ca la sedinta au lipsit proprietari care au semnat tabelul convocator, dar conteaza ca "toti" proprietarii sa fi fost convocati. "Dovada ca toti locatarii au fost anuntati este anuntul de la avizier si tabelul convocator cu semnaturi". Daca nu aveti tabelul cu toate semnaturile va puteti trezi ca cineva care nu a semnat sa conteste hotararile luate in sedinta.
Multumesc pentru raspunsuri.
As mai vrea sa va spun ca nu am tabel cu toate semnaturile, dar am poze ca ma afisat convocatorul si am o adresa facuta de presedinte, care a fost postata la avizier precum ca aceasta sedinta nu este valabila.Daca cineva se gandeste sa faca contestatie, ma pot lega si de aceasta adresa a presedintelui? Este Inregistrata la asociatie cu numar din registru si inca e afisata la avizier.

Alte discuții în legătură

Adunarea generala reconvocata tomasso tomasso Tabelul convocator este obligatoriu la Ad. gen. reconvocata, chiar daca a fost afisata convocarea si exista tabelul de prezenta ? Ce primeaza tabelul ... (vezi toată discuția)
Legalitate tabel cu semnaturi ContSters166949 ContSters166949 In AG s-a hotarat consultarea proprietarilor in legatura cu mentinerea repartitoarelor de costuri pe baza de tabel cu semnaturi. Este legala aceasta procedura ... (vezi toată discuția)
O vecina doreste sa devina presedinte al asociatiei de proprietari. ... Paveladina Paveladina O vecina doreste sa devina presedinte al asociatiei de proprietari. A convocat o sedinta - sa o credem ca are 20% din proprietari alaturi - si a trecut in ... (vezi toată discuția)