avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Abuz sau legalitate?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Abuz sau legalitate?

Buna seara. As vrea sa va supun atentiei urmatoarea situatie si sper sa ma ajutati sa gasesc raspunsul corect.
Firma X inchiriaza firmei Y un spatiu din sectorul administrativ pentru a fi folosit de chirias ca si birouri pentru functionare sediu firma. Cladirea in care se afla spatiul inchiriat se afla in curtea firmei X, la o distanta de 50m de poarta intreprinderii. In contractul de inchiriere, obligatiile locatorului sunt urmatoarele:
"1.sa predea obiectul inchirierii la termenul stipulat in contract
2.sa asigure chiriasului folosinta netulburata asupra obiectului inchirierii pe toata perioada prevazuta in contract, permitand accesul angajatilor chiriasului in incinta societatii si efectuarea aprovizionarii cu diverse materiale necesare desfasurarii activitatii societatii.
3.sa asigure functionarea corespunzatoare a spatiilor prin intretinerea permanenta a acestora, suportand cheltuielile necesare si utile efectuate."
La cateva zile dupa semnarea acestui contract firma X apeleaza la serviciile unei firme de paza pentru a asigura "paza" (a se citi perchezitia angajatilor) obiectivului.
La iesirea din incinta unitatii, angajatilor firmei Y li se pretinde sa se supuna controlului corporal si al bagajului, efectuat de angajatii acestei firme de paza. Mai mult, directorul firmei Y a intrat in curtea intrep cu autoturismul propr firmei Y si i se cere sa deschida portbagajul autoturismului pentru a fi verificat.
Intrb 1 - Din moment ce nu a fost controlat la intrare, cum se poate stabili daca exista in auto ceva ce apartine firmei X sau nu?
Intreb 2 - Atata vreme ce in contract locatorul se obliga sa asigure folosinta netulburata a bunului de catre chiriasul Y si nu i se aduce la cunostinta ca trebuie, incepand cu data de.... sa se supuna anumitor reguli stabilite ulterior datei semnarii contractului, este legal sa se pretinda controlul bagajelor angajatilor sau al autoturismului apartinand firmei Y?
Precizare : Intre firma X si firma Y exista si un contract de prestari servicii (X-prestator, Y-beneficiar), si o traditie de 10 ani de colaborare.
Sper sa fi fost suficient de clara. Va rog sa imi spuneti parerile dvs, sunt foarte nerabdatoare sa vad parerea unor specialisti.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alexandruteutisan , utilizator 22:35, 3 Octombrie 2011
E ste legal , atita timp cit firma y nu are intrare separata se supune controlului regulamentului de ordine interioara a firmei x .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestrare de bunuri AlexandruPetre AlexandruPetre Buna ziua, as dori sa ma lamuriti intr-o chestiune pentru a dobandii un bagaj de cunostinte inainte de a ma duce la politie pentru a depune o plangere. Tin ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere (sala sport) Popescu Lorena Popescu Lorena Am nevoie urgenta de un model de contract inchiriere (pentru o sala de sport) Multumesc (vezi toată discuția)
Contract de comodat imobil adriana__b adriana__b Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator? O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un ... (vezi toată discuția)