avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Contract de comodat imobil
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Contract de comodat imobil

Se poate incheia un contract de comodat in cazul urmator?

O persoana (locatar) a incheiat un contract de inchiriere cu o societate (locator) pentru un apartament. Facturile de chirie sunt emise lunar de societate pe numele persoanei.

S-a semnat un acord de subinchiriere intre persoana locatar si societatea locator prin care este permisa subinchirierea apartamentului catre o anumita societate comerciala (s-au precizat datele societatii), pentru a fi folosit ca sediu social fara activitate. Persoana este asociat al acestei societati.

Se poate incheia un contract de comodat intre persoana locatar si societatea in care este asociat? Ce cheltuieli pot fi inregistrate (deductibile sau nedeductibile) in contabilitatea societatii in acest caz?

Va multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:57, 1 Iulie 2011
Desigur se poate incheia un astfel de contract, insa cheltuielielile deductibile privind contractul sunt "0" comodatul fiind un contract cu titlu gratuit, si totusi se pot deduce anumite cheltuieli realizate in spatiul comodat, in limitele prevazute de lege.
Va multumesc pentru mesaj.
In acest caz pot fi inregistrate in contabilitate si cheltuielile cu chiria sau doar cheltuielile cu micile reparatii si utilitatile?
Multumesc inca o data, nu am gasit nicaieri precizari exacte.
adriana__b a scris:

Facturile de chirie sunt emise lunar de societate pe numele persoanei.



cum adica ?
la ce chirie va referiti ?
nu am inteles cine, cui inchiriaza ( ori da in comodat)
va rog , reluati :)
Proprietarul apartamentului este o societate X.
Chiriasul este o persoana.
Persoana este asociat intr-o alta societate Y careia vrea sa ii dea in folosinta, prin contract de comodat, apartamentul pe care il detine cu chirie.
Facturile de chirie sunt emise de soc X pe numele persoanei .

Daca se incheie un contract de comodat intre persoana si societatea Y , se pot inregistra in contabilitatea soc Y cheltuielile cu chiria, utilitatile, micile reparatii, avand ca document justificativ un decont, o nota explicativa de aprobare semnata de administrator?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Chiriasul doreste contract comodat pt. un tert (sc) ContSters84851 ContSters84851 Buna ziua tuturor, Sunt persoana fizica - proprietar [u]apartament cu 2 cam.+ dependinte, inchiriat[/u] (tot) legal unei societati comerciale (ob. pr. ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea fiscala a cheltuielilor cu intretinerea orbanlilla orbanlilla In cazul in care o societate comerciala isi desfasoara activitatrea/ are sediul social/ intr-un spatiu inchiriat de la o persoana fizica (Conform contract de ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere + contract comodat ioana012 ioana012 buna ziua! am urmatoarea situatie : eu ca persoana fizica inchiriez un apartament proprietate personala unei alte persoane fizice; acesta persoana la randul ei ... (vezi toată discuția)