avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 394
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 394

Societate platitoare de tva pana in luna ianuarie inclusiv a anului 2011.In februarie a devenit neplatitoare de TVA cf.legii.Am uitat sa depun declaratia 394 la sem.I.Care este cuantumul amenzii si daca exista posibilitatea sa scap fara, avand in vedere ca societatea a devenit neplatitoare de tva si nu am decat o luna cu tva cuprinsa in declaratie?
Va multumesc frumos pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 09:43, 8 Octombrie 2011
amenda e cam mare pentru nedepunerea decl. 394, de la 12.000 la 14.000 lei.
poate aveti noroc si nu va "vede" nimeni de la fisc.

ati avut achizitii si livrari in ian. 2011?
Multumesc frumos pentru raspuns.
Nu au fost multe ,dar am dat decont la Ianuarie si apar achizitiile
ati reflectat in decontul din februarie ajustarile de taxa ca urmare a trecerii la neplatitor de tva?
Nu am avut ce sa ajustez pentru ca a avut TVA de plata .In mesajul anterior am scris "achizitiile si livrarile"dar cand am trimis mesajul din greseala s-au sters ultimele doua cuvinte.Si nu la februarie.Ianuarie a fost ultimul meu decont.
nu conteaza faptul ca a fost tva de plata.
trebuia sa ajustati tva aferenta stocurilor in sold la 31.01.2011, mijloacelor fixe neamortizate si bunurilor de capital pentru care perioada de ajustare nu a expirat.

Alte discuții în legătură

Ajustare tva lelcunadia lelcunadia Tin contabilitatea la o firma mica platitoare de Tva , si care acum vrea sa treaca la neplatitoare de tva neavand cifra de afaceri de 35000 euro. Va rog cine ... (vezi toată discuția)
Declaratia 096 de anulare tva anagrigorescu anagrigorescu Buna ziua, 1.Nu am inteles din codul fiscal sau oug 117 ce decont trebuie sa depun pentru ianuarie pana pe 25 februarie ,daca eu scot tva-ul conform ... (vezi toată discuția)
tva la taxare inversa dulugaby30 dulugaby30 Buna ziua am un pfa care este platitor de tva si vinde fier vechi aplicand astfel taxarea inversa , pe facturile care le emite de vazare a fierului vechi la ... (vezi toată discuția)