avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... card pentru garantii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

card pentru garantii

Unor angajati care au gestiuni , li se deschide cont in banca pentru garantiile retinute. cine suporta cheltuielile privind comisionele bancare?
Cel mai recent răspuns: Doina Elena , Consultant resurse umane 16:43, 12 Septembrie 2008
La momentul ridicarii banilor angajatul v-a plati comisioanele aferente (cel putin asa se intampla la noi la societate).
In mod normal angajatul ar trebui sa ridice suma care i-a fost oprita + dobanda aferenta, iar comisioanele suportate de angajator caci pentru interesul sau sunt retinuti acesti bani.
multumesc mult
nikol.ilea a scris:

La momentul ridicarii banilor angajatul v-a plati comisioanele aferente (cel putin asa se intampla la noi la societate).
In mod normal angajatul ar trebui sa ridice suma care i-a fost oprita + dobanda aferenta, iar comisioanele suportate de angajator caci pentru interesul sau sunt retinuti acesti bani.

Daca pleaca din societate dupa 15 ani cu ce se mai alege ?#-o
Banca este un depozitar al banilor retinuti ca garantie de angajator. Modalitatea de pastrare a garantiei il priveste pe angajatorul gestionarului, si faptul ca alege o banca sau alta pentru a-i depozita acolo implica niste costuri pe care trebuie sa le suporte angajatorul.
Pe de alta parte, legea prevede ca banii respectivi trebuie sa poarte dobanda ( si dupa 15 ani dobanda poate fi considerabila:)
Pastrarea la banca sub forma de depozit bancar este varianta favorabila pentru ambele parti: salariatul va primi dobanda cuvenita pentru sumele depuse, iar din aceasta va putea sa suporte si comisionul bancii. Problematica e situatia in care dobanda nu acopera comisionul, caz in care angajatorul este obligat sa suporte diferenta, deoarece pastrarea banilor retinuti ca si garantie ii profita lui, fiind un beneficiu al legii prevazut pentru angajator.
Ultima modificare: Joi, 11 Septembrie 2008
Diana Persa, Avocat
In mod normal, relatia "comerciala" de desfasoara intre banca si angajat. Titularul de cont este salariatul. Inseamna ca din depunerile lunare si dobanda neridicata care va fi reinvestita ar fi de unde sa se acopere cheltuielile cu mentinerea contului activ.
Banca va elibera un extras de cont, al salariatului x.
Societatea poate trece pe ch.privind comisioanele bancare 627, daca nu este extrasul ei de cont?

Alte discuții în legătură

Dobanda-garantie materiala laurentiusergiu_33 laurentiusergiu_33 La incetarea activitatii in cadrul unei firme in care am detinut functia de gestionar,odata cu returnarea garantiei materiale,nu trebuia returnata si dobanda ... (vezi toată discuția)
Buna ziua.art.15 din legea 22/1969 mai este valabil?ma intereseaza ... Ciobotaruiulian72@gmail.com Ciobotaruiulian72@gmail.com buna ziua.art.15 din legea 22/1969 mai este valabil?Ma intereseaza paragraful \"pentru garantia depusa in conditiile al.1 se acorda o dobanda anuala stabilita ... (vezi toată discuția)
Dobanda legala la garantie gestiune dannyelrus dannyelrus Buna ziua, sunt angajat la o firma particulara din anul 2000, iar in anul 2004 luna martie am schimbat postul in functia de merceolog achizitii, drept urmare ... (vezi toată discuția)