avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am fost inselat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am fost inselat

Buna,am vazut pe forum o poveste similara ca si a mea si v-as ruga daca se poate sa-mi dati ceva sfaturi:
In urma cu o luna am solicitat unei persoane sa-mi achizitioneze un autoturism(respectivul acude si vinde masini din ue la piata),si prin urmare a facut-o numai ca valoarea de cumparare a fost mult mai mica decat i-am platit eu fiind vorba de 1700 de euro.Precizez faptul ca nu am stabilit ca isi ia vreun comision sau ceva de genul.mi-a spus doar ca mi-a gasit masina la pretul de 3200 de euro si i-am platit banii pe loc in avans inainte ca el sa-mi aduca masina.Fptul este ca nenorocitul a cumparat in fapt masina da 1600 de euro#-o.Cum imi pot recupera diferenta de bani?va rog un raspuns
Cel mai recent răspuns: cocmarin , utilizator 20:20, 9 Octombrie 2011
ce dovezi aveti privind cele relatate? inscrisuri, martori, etc
Pai am martora pe sotia mea ca i-am dat banii dar si el recunoaste acest lucru si mi-a spus ca este problema lui cat a negociat el cu vanzatorul
Nu am inteles care este problema concreta.
Incercati sa precizati mai clar.

Cum i-ati dat banii?
Cine a incheiat contractul de vanzare-cumparare a masinii?
De ce nu ati mers dvs. personal?

Exista o problema vis-a-vis de calitatea masinii?
Adica masina valora 3200 euro si a scos-o prin negociere la alta suma?
Sau a adus o masina diferita de ceea ce vroiati dvs. sub aspect calitativ?
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu este vorba de alta masina,este un tip de auto pe care l-am vrut.Eu cu respectivul nu am vacut un contract de vanzare-cumparare ci i-am dat banii chash in mana sa imi aduca masina respectiva.Referitor la ce ati spus dumneavoastra de ce nu am mers eu dupa ea este faptul ca nu eu am luat legatura cu vanzatorul ci aceasta persoana.Acest intermediar zis si cunostinta a adus factura fiscala direct pe numele meu deoarece masina era pe firma.Mi-a adus masina intradevar cu toate actele car el si-a pus un comision aproape cat valoarea masinii.Este posibil asa ceva?Cum recuperez diferenta de bani?Unde pot depune plangere?
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
cocmarin, utilizator
Si daca vroia sa va minta si sa va spuna ca a cumparat masina cu ...3100....? era altfel...? de ce...? :)

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau nu? un om simplu un om simplu Buna, I-am dat in urma cu 2 saptamani suma de 1200 de euro unei persoane sa-mi cumpere o masina pt ca mi-a spus ca atat costa si ulterior am aflat ca el a ... (vezi toată discuția)
Inselaciune vasilemunteanu vasilemunteanu Buna seara. Am cumparat un autoturism ,vanzatorul nu este trecut in cartea de identitate ,am fost mintit ca are achitata taxa de mediu . Masina are mai multe ... (vezi toată discuția)
Plata servicii, pret final diferit de cel negociat Larissa02 Larissa02 Buna seara. Detin o firma de transport marfa care este la inceput din pacate a ramas o masina in Bg pe care am fost nevoita sa o aduc in Ro cu platforma. Aici ... (vezi toată discuția)