avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Redobandire permis auto anulat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Redobandire permis auto anulat

as dori sa stiu daca imi mai pot redobandi permisul auto anulat pt alcool
Cel mai recent răspuns: floppy5_87 , utilizator 18:38, 28 Noiembrie 2011
Puteti sa obtineti altul la 1 an de la data in care sentinta a ramas definitiva si irevocabila.
Daca ati fost condamnat la o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei sau cu suspendarea executarii sub supraveghere, va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Un nou permis puteti obtine dupa ce depuneti actele ca si la prima obtinere a permisului dar numai dupa ce trece un an de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti de condamnare a faptei dumneavoastra.
Hotararea de condamnare doar definitiva, nu si irevocabila
Iindiferent de perioada de condamnare, termenul de 1 an de la data suspendarii e fix? adica daca condamndarea a fost 8 luni cu suspendare, data in septembrie, pentru permis pot din nou sustine examenul doar in octombrie anul urmator?
multumesc

Alte discuții în legătură

Permisul anulat mariustec mariustec Buna ziua la toata lumea..as dori sa aflu cand as putea da examen pentru a redobani permisul de conducere daca solutia la judecarea cauzei pe fond a fost ... (vezi toată discuția)
Permisul de conducere bluezenner bluezenner Am avut permis de conducere in 1997, datorita unui accident permisul a fost anulat deoarece victima a decedat. Instanta mi-a dat 1an jumate cu suspendare. ... (vezi toată discuția)
Redobandire permis sintionmihaela sintionmihaela dupa o condamnare de 8 luni cu suspendare in urma depistarii alcoolemiei la volan cu termen de incercare de 2 ani si 8luni conform dispozitiilor art.359 al. 2 ... (vezi toată discuția)