avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1077 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acord exonerare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acord exonerare

Salut,

As vrea sa aflu si eu o parere dpdv juridic, deoarece din cate am inteles la o inscrie pt. cursuri de scuba-diving ar trebui semnat acordul de exonerare prezentat mai jos si nu am o parere foarte buna despre acesta..este ca si cum institutia se spala pe maini de eventuale accidente.

Credeti ca este in regula sa semnez asa ceva?

"Cititi cu atentie si completati acest formular inainte de a semna.

Aceasta este o declaratie prin care sunteti informati cu privire la riscurile scufundarilor cu echipament echipament de respirat autonom si scufundarilor in apnee. Deasemenea stabileste conditiile de desfasurare ale programului de scufundare in care participati pe propiul risc.

Semnatura dumneavoastra pe aceasta declaratie este necesara ca dovada a faptului ca ati primit si citit aceasta declaratie. Este important sa cititi aceasta declaratie inainte de a o semna.In cazul in care nu ceva din continutul aceste declaratii nu va este clar, atunci va rugam sa discutati cu instructorul dumneavoastra. Daca sunteti minor atunci aceasta declaratie trebuie semnata de catre parinte sau tutore.

ATENTIE

Scufundarile in apnee sau cu echipament de respirat autonom incumba riscuri inerente ce pot resulta in rani grave sau chiar deces.

Scufundarile folosind aer sub presiune incumba riscuri inerente cum ar fi accidentele de decompresie, emboliile sau alte traume hiperbarice ce pot necesita tratament intr-o camera de recompresie. Sunt constient de asemenea ca scufundarile in apa libera, care sunt necesare pentru pregatire si certificare, precum si scufundarile de agrement, se pot desfasura intr-un loc izolat, departe din punct de vedere al distantei sau timpului de o camera de recompresie. Sunt de acord sa particip la acest gen de activitati chiar daca o astfel de camera de recompresie nu se gaseste in imediata apropiere a locului de scufundare. Scufundarile in apnee sau cu echipament de respirat autonom sunt activitati solicitante pentru fizic program si poate cauza extenuare,. Trebuie sa informati cu sinceritate atat instructorul cat si centrul de scufundari asupra starii dumneavoastra de sanatate.

EXONERARE DE RASPUNDERE

Subsemnatul, _____________________________________________, inteleg si sunt de acord ca nici instructorul meu _______________________________, nici institutia ce imi ofera aceasta pregatire/activitate, CENTRUL DE SCUFUNDARI .................., nici entitatile afiliate lor, angajatii, responsabilii, agentii sau alte parti implicate (numiti in continuare «Parti Exonerate»), nu sunt responsabili sub nici o forma de ranirea, decesul sau orice alt prejudiciu cauzat mie, familiei mele sau succesorilor mei, ce pot decurge din participarea mea la acest program de scufundari, sau ca rezultat al neglijentei active sau pasive a oricareia dintre parti, inclusiv a Partilor Exonerate.

Pentru a putea participa la acest curs/activitate (numit in continuare «program»), imi asum prin prezenta toate riscurile previzibile ori imprevizibile ce pot aparea in timpul desfasurarii programului, fie ca este vorba de prejudiciu, ranire sau alte pagube.
Eliberez prin prezenta, partile exonerate, de orice raspundere in cazul unor eventuale pretentii sau actiuni in justitie ale mele, ale familiei mele si ale succesorilor mei, ce ar putea decurge din inscrierea si participarea mea la activitatile de scufundare, fie ca pretentia apare in timpul cursului, fie dupa obtinerea brevetului.
Declar de asemenea ca am varsta legala si am capacitatea juridica necesara pentru a semna acest acord de exonerare de raspundere, sau ca am obtinut consimtamantul scris al unui parinte sau tutore legal. Accept conditiile acestui acord si declar ca l-am semnat de buna voie si in deplina cunostinta de cauza.

In absenta neglijentei sau a altor incalcari ale obligatiilor de serviciu ale profesionistilor de scufundari care conduc acest program, ______________________________, nici institutia ce imi ofera aceasta pregatire/activitate, CENTRUL DE SCUFUNDARI ........, nici Inici entitatile afiliate lor, angajatii, responsabilii, agentii sau alte parti implicate, declar ca participarea mea in acest program este in intregime pe proprie raspundere.

Am luat la cunostinta de continutul acestui acord de exonerara de raspundere si acceptare a riscurilor inainte de a-l semna."

Multumesc anticipat,

Alte discuții în legătură

Directorul scolii ne poate obliga sa fim ,,responsabil cu prim ... Florentina110482 Florentina110482 Directorul scolii ne poate obliga sa fim,, responsabil cu prim ajutor \", într-o școală? Menționez că nimeni nu are studii medicale, iar un simplu curs ... (vezi toată discuția)
Bursa privata si internship platit Matei Gabriel Catalin Matei Gabriel Catalin Buna ziua! Am nevoie sa primesc niste raspunsuri la urmatoarea situatie: In urma cu 2 saptamani am semnat un contract de bursa privata cu centrul de ... (vezi toată discuția)
Fisa postului model lyalya lyalya va rog foarte mult sa imi aratati un model de fisa de post pentru contabil dupa noul cod al muncii? (vezi toată discuția)