avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cat timp dureaza ca un dosar de la parchet sa intre pe ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cat timp dureaza ca un dosar de la parchet sa intre pe rol?

O persoana a fost violata,pt a savarsi aceasta infractiune inculpatul a mai savarsit si alte infractiuni:violare de domiciliu,amenintare.La faza locului a venit un procuror de la Craiova si politia judeteana,s-au administrat probe,persoana vatamata a fost dusa la medic legist.Inculpatul a fost retinut pt 5-6 ore,apoi a fost eliberat.Mi s-a zis ca trebuie sa astept 3 saptamani sa se administreze toate probele in dosar si abia apoi va pleca dosarul pe rol.Ideea este ca fapta a fost savarsita pe data de 6 septembrie si pana acum nu avem niciun rezultat ,niciun raspuns! Ce sa fac?
Am fost la notar sa iau imputernicire pt a putea afla in ce stadiu se afla dosarul,nu s-a putut pt ca e caz penal si asa mi s-a spus,Am aflat cu greu doar un numar de dosar si atat! Nu am acces la nimic altceva!Am hotarat sa angajez un avocat ,dar mi-a zis sa nu il angajez de acum ca il voi plati o perioada fara sa poata face ceva ci sa astept.Totul mi se pare absurd!Ajutati-ma cu un raspuns! Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 17:05, 12 Octombrie 2011
nu exista un termen legal obligatoriu ptr trimiterea in judecata a unei persoane. daca urmarirea persoanei se desfasoara impotriva unei persoane identificate atunci este posibil sa nici nu existe o trimitere in judecata daca probele nu sunt concludente. In acest caz, cercetarile se vor desfasura ptr identificarea autorului si asta poate dura intre citeva luni pina la ani de zile.

depine si de cit de repede sunt efectuate expertizele ADN sau alte expertize tehnico-stiintifice, daca au bani sa le plateasca, etc etc
persoana a fost identificata imediat,la medicul legist nu au iesit urmele violului cum ca ar fi fost agresiuni,dar ca a existat un raport sexual a rezultat din control,ideea este ca victima nu s-a prezentat imediat la postul de politie pt ca nu era nimeni la serviciu,s-au desfiintat unele sedii din comune.Fapta s`a intamplat in jurul orei 4 dimineata iar la medicul legist victima a fost dusa la ora 12 cu procurorul in speta.
trebuie sa mai precizez faptul ca victimei i-a fost intrerupt curentul de la panou(stiti cum este la tara ca acesta se afla in exteriorul imobilului),fapt constat de procuror,geamuri sparte,usa scoasa din balamale,actul sexual constatat,amenintarile inculpatului de fata cu procuror,politie....ce probe mai trebuie pt a fi arestat ??
act sexual fara sa existe urme de violenta pe corpul victimei nu ofera mari sperante in privinta dovedirii infractiunii de viol deoarece existenta unei "constringeri" determina calificarea faptei drept viol sau act sexual consimtit.
un geam spart si balamale rupte nu inseamna constringere in vederea fortarii victimei ptr a intretine acte sexuale ci doar un amant nervos. In lipsa unor martori care sa confirme strigatele de ajutor victimei si eventual existenta unei arme asupra agresorului (care ar explica lipsa urmelor de violenta pe corul victimei) vor duce la un NUP.

la aceasta solutie va duce si neglijenta victimei (explicabila dar totusi regretabila) de nu se prezenta la IML sau anunta fapta la 112 (obligatoriu daca postul de politie era inchis sau desfiintat).

Aceasta pasivitatea va fi interpretata in favoarea invinuitului si se pot trage concluzii de razbunarea din partea victimei drept urmare a unor certuri domestice (explicate prin bunurile mobile distruse).

nu este asa de simplu pe cit pare sa condamni / arestezi o persoana :)
Ultima modificare: Miercuri, 12 Octombrie 2011
Mihai Costache, Avocat
Exista posibilitatea existarii unui act sexual consimtit intre victima care are 73 de ani si inculpat care are 21 de ani???Cum se putea opune avand mana rupta si o foloseste foarte putin,i s-au pus mainile pe fata sa nu strige,fiind la tara va imaginati si faptul k era imbracata destul de gros!deci???

Alte discuții în legătură

Condamnat pt. viol la 5 ani si 10 luni, pe baza unor minciuni vasile14 vasile14 Am un baiat de 19 ani care pe 6-XI-2014, a fost condamnat pentru viol in grup la 5 ani si 10 luni, de Judecatoria Roman. Impotriva sentintei s-a facut Apel. Pe ... (vezi toată discuția)
Viol sau sex fara acordul persoanei in cauza laurateodora laurateodora in cazul in care o persoana nu este de acord sa intretina relatii sexuale cu o persoana cum se poate constata violul si ce trebuie facut in continuare (vezi toată discuția)
Viol ContSters83715 ContSters83715 daca faci dragoste cu o femeie - normal -si ea totusi se decide sa depuna plangere de viol, cu toate ca nu a fost viol, face prelevarea de urme de ... (vezi toată discuția)