avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legislatie privind al doilea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legislatie privind al doilea copil

Buna ziua. As dori sa stiu care mai este legislatia privind indemnizatia de crestere pentru al doilea copil. Eu am nascut in martie 2010 si sunt in concediu de crestere copil pana in martie 2012. Insa as dori ca anul urmator (2012) sa nasc al doilea copil. As vrea sa stiu ce indemnizatie as putea primi, daca dupa ce ma voi intoarce la serviciu nu voi avea 12 luni lucrate ( ci poate doar 6, 9 sau 10 luni). Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 21:29, 12 Octombrie 2011
OUG 111/2010 si NM de aplicare.
1. - Daca veti naste al doilea copil inainte de a se termina CCC1 atunci veti intra direct in CCC2.
- Daca veti alege varianta cu pana la 1 an veti primi aceeasi indemnizatie dar nu mai mare de 3400 lei.
- Daca veti alege varianta cu pana la 2 ani veti primi aceeasi indemnizatie dar nu mai mare de 1200 lei.
- Pentru al doilea copil nu veti mai beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = pre si postnatal = sarcina si lauzie).
- Veti intra in CCC2 imediat ce se termina CCC1.

2. - Daca vesti naste dupa ce se termina CCC1, veti relua activitatea la locul de munca, veti beneficia de concediu de maternitate si apoi de CCC2.
- In cele 12 luni premergatoare nasterii sunt luate in calcul si lunile in care ati fost in CCC1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot intra din ccc1 in ccc2 fara sa merg la serviciu? e_rainbow_love e_rainbow_love Am un copil si sunt in concediu de crestere. La anul in Dec. mi se incheie concediu maternal dar planuiesc sa raman din nou insarcinata si vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate dupa concediu pentru cresterea copilului aneriti aneriti Buna ziua, sunt in concediu crestere a primului copil pana la sfarsitul anului 2012 si urmeaza sa nasc al doilea copil in octombrie 2012. Pentru calculul ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal si indemnizatia pentru cresterea celui de al doilea copil silvana_ups silvana_ups sunt in concediu de crestre a copilului din decembrie 2010, acum sunt insarcinata in 2 luni , intrebarea mea este care sunt drepturile pe care le am privind ... (vezi toată discuția)