avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediul prenatal si indemnizatia pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediul prenatal si indemnizatia pentru cresterea celui de al doilea copil

sunt in concediu de crestre a copilului din decembrie 2010, acum sunt insarcinata in 2 luni , intrebarea mea este care sunt drepturile pe care le am privind cresterea copilului si concediul prenatal(daca mai este) si care sunt pasii pe care ar trebui sa ii urmez pentru a beneficia de indemnizatie . Mentionez ca sunt angajata cu ,carte de munca pe termen nelimitat. Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:14, 1 Martie 2012
1. Deoarece nasterea celui de al doilea copil are loc inainte de a se termina CCC1, la terminarea acestuia veti intra direct in CCC2 si veti avea aceeasi indemnizatie ca la CCC1 in functie de varianta de CCC2 pe care o alegeti:
- daca alegeti varianta pana la 1 an indemnizatia nu va fi mai mare de 3400 lei;
- daca alegeti varianta pana la 2 ani indemnizatia nu va fi mai mare de 1200 lei.

2. Nu veti mai beneficia de concediu de maternitate pentru al doilea copil.

3. - Cu cateva zile inainte de a se termina CCC1 faceti o cerere catre angajator de prelungire a suspendarii CIM pentru a intra in CCC2 (anexati si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- La fel procedati si la Primarie (unde ati depus dosarul pentru CCC1) unde mergeti cu o copie dupa decizia de prelungire a suspendarii CIM si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil) si completati o cerere intrare din CCC1 in CCC2.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungire cic mirelluta_m2005 mirelluta_m2005 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva rasp la uramatoarele intrebari. Am o fetita de 1 an si 7 luni( ma aflu in crestre copil pana la 2 ani), ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea celui de al doilea copil lacatussanda lacatussanda Buna ziua am o prietena care a ramas insarcinata din nou in perioada de crestere a copilului, perioada ce se inchee in luna august dar ea la sfarsitul luni ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil. urucunicolae urucunicolae Buna ziua. Sotia mea este in concediu de crestere copil pana in data de 20 aprilie 2013, acum este insarcinata in luna 7, va naste inainte de terminarea ... (vezi toată discuția)