avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 423 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Preaviz comitetul executiv
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Preaviz comitetul executiv

Buna seara!
Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri. As vrea sa stiu cu ce articol din codul muncii il concediez pe presedinte si membrii executivi? Imi spuneti cum sa procedez corect? In procesul verbal trebuie sa trec data concedierii lor si nu stiu cu ce data sa trec...sedinta a avut loc pe data de 9 octombrie. Aaa, si vreau sa va mai intreb daca la sedinta extraordinara convocata trebuie sa fac si acolo tabel cu semnaturi si proces verbal.Multumesc mult! Astept cu interes mesajele dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 00:30, 13 Octombrie 2011
da. trebuie intocmit un tabel cu semnaturile proprietarilor care au fost de acord sau nu sa-i "dea jos" pe presedinte si restul membrilor. daca sedinta a fost pe 9 oct , persoanele respective nu vor mai face parte din comitetul executiv cu data de 10 octombrie
Este foarte amuzant ce intrebati dvs. aici!
Pai membrii com. executiv NU SUNT ANGAJATI cu contract individual de munca pentru a-i concedia din aceste functii pe un articol din codul muncii. Comitetul executiv este un organism ALES de membrii as. prop. intr-o Adunare Generala a proprietarilor dintre membrii sai. Daca au calcat asa de stramb incat intr-o alta AG, de data aceasta extraordinara, ati hotarat ” sa-i concediati”, pai atunci asta e - insa, presupun ca in locul lor ati ales alt com. executiv care sa preia toate prerogativele ”fostului” - altfel cum functionati? Nu ne spuneti ce ”rol” aveti dvs. in toata aceasta poveste... Apoi, credeam ca stiti ca in orice AG a proprietarilor se intocmeste un proces-verbal in care se consemneaza cam tot ce se discuta si mai ales ce se hotaraste (este un registru special in acest scop), precum si situatia voturilor (pentru, abtineri, impotriva).
Mai nou pe procesul verbal al AG semneaza membrii com. executiv, nu toti participantii, insa daca as. prop. este mica, pot semna toti membrii prezenti.
Ei, i-ati ”concediat”, data poate sa fie 10.oct., insa depinde ce ati hotarat. Firesc ar fi trebuit sa hotarati si o perioada in care vechea garda preda tot ce tine de aceasta activitate noului com. executiv.
Dar a fost shucar mare pe-acolo, inteleg. Poate ne mai dati amanunte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Altercatii cu administratorul de asociatie de bloc utilizator-1 utilizator-1 as dori informatii in cazul in care adminstratorul nu este de acord cu planificarea unei sedinte de asocatie la sugestia unui locator; sedintele se fac o data ... (vezi toată discuția)
Membru al asociatiei Dorinel_77 Dorinel_77 Buna ziua Asociatia de proprietari a fost inregistrata la judecatorie in data de 19.10. 2005 si eu am cumparat apartamentul in anul ... (vezi toată discuția)
Presedintele asociatiei de proprietari bureac62 bureac62 Va rog sa ma lamuriti pentru ca practica nu este peste tot la fel ?Cind au loc alegeri la asociatie pentru un nou presedinte,acesta trebuie ales dintre membri ... (vezi toată discuția)