avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 734 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturiere cu aceeasi serie folosite consecutiv
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturiere cu aceeasi serie folosite consecutiv

Buna.Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.O firma de transport are 2 facturiere, unul la sediu, celalalt la sofer.Ambele au seria DKT si emit in acelasi timp facturi.Un facturier are numere de la 0001-0050, celalalt de la 0051-0100.
Este corect ca in data de 01.10.2014 la sediu sa se emita fact. DKT 0001 si in data de 02.10.2014 soferul sa emita DKT 0051?
Astfel vom ajunge ca factura (de exemplu) DKT0055 sa aiba data mai mica decat DKT0003.


Cel mai recent răspuns: ContSters294670 , utilizator 11:33, 3 Octombrie 2014
Da Conform Ordin 2226/2006 se poate aloca unei entitati pentru gestiuni diferite facturi cu aceeasi serie dar cu o plaja de numere diferita.


Norme privind regimul intern de numerotare a facturii



1. Persoanele care răspund de organizarea şi conducerea contabilităţii vor desemna, prin decizie internă scrisă, o persoană sau mai multe, după caz, care să aibă atribuţii privind alocarea şi gestionarea numerelor aferente facturilor emise de societate.

2. Factura va avea un număr de ordine, în baza uneia sau mai multor serii, număr ce trebuie să fie secvenţial, stabilit de societate, astfel încât să se asigure necesarul în funcţie de numărul de facturi emis.

Anual, se stabileşte numărul de la care se va emite prima factură.

În alocarea numerelor se va ţine cont de structura organizatorică, respectiv gestiuni, puncte de lucru, sucursale etc.

3. Persoanele prevăzute la art. 1 din Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată, vor emite proceduri proprii de stabilire şi/sau alocare de numere prin care se va menţiona, pentru fiecare exerciţiu financiar, care este numărul de la care se emite prima factură.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numerotarea facturilor se poate face aleatoriu? darkynok darkynok sau este obligatoriu ca dupa factura 4 sa fie 5 apoi 6 apoi 7 si etc ..... ? pt ca am observat la unele firme (magazine online) ca numarul este aleatoriu(nu ... (vezi toată discuția)
Formulare tipizate dona77 dona77 Stiu ca facturile, chiar si chitantele, nu mai au regim obligatoriu tipizat (se pot emite si intr-un format de calculator); la fel este si cu restul ... (vezi toată discuția)
Fara seria pe factura si chitanta hermitob hermitob Pe factura si chitanta daca nu scriem SERIA numai numarul este vreo problema ? Firma este platitor de TVA infiintat in 2014. (vezi toată discuția)