avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registrul de casa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registrul de casa

Am un taxi pe care am avut angajat un sofer. Acesta a efectuat curse de taxi, a incasat banii, dar nu mi i-a predat. Acesti bani figureaza pe casa de marcat fiscalizata. Intrebari:
1. Sunt obligat sa inregistrez in registrul de casa sumele incasate de sofer, dar nepredate catre casierie ? Daca da, care este textul de lege care predeve acest lucru.
2. Cum pot dovedi ca sumele de pe casa de marcat nu au ajuns la mine, nu mi-au fost predate ? Mentionez ca soferului nu am apucat sa ii fac carte de munca, a lucrat doar 3 saptamani si vazand ca ma fura am renuntat la el.

conform legii contabilitatii, daca inregistrez sumele de pe casa de marcat fiscalizata in registrul de casa, automat se considera ca soferul a predat banii. iar daca nu le inregistrez / declar, atunci se cheama ca eu comit o frauda financiara, fac evaziune fiscala.

Ce trebuie sa fac cu aceste sume, existente doar scriptic, nu si faptic ?

Va multumesc.
Inregistrati suma in evidenta veniturilor prin contul debitori, suma fiind in curs de lamurire. Apoi lamuriti problema si faceti inregistrarile ce se cuvin modului de rezolvare.
gigi47 a scris:
Inregistrati suma in evidenta veniturilor prin contul debitori, suma fiind in curs de lamurire. Apoi lamuriti problema si faceti inregistrarile ce se cuvin modului de rezolvare.


Pentru ca @leorotl sa fie lamurit, va rog sa postati monografia contabila pentru ceea ce ati expus mai sus. Ce intelegeti prin "lamuriti problema.."?Are incotro s-o apuce cand persoana respectiva nu era salariatul dansului, adica presta "munca la negru"? Stiti care sunt amenzile pentru angajatorii care nu incheie contracte de munca?
Va multumesc.

leorot a scris:



Ce trebuie sa fac cu aceste sume, existente doar scriptic, nu si faptic ?




le inregistrati (obligat) in registrul de casa.

dvs ati vrut sa-l pacaliti pe "angajatul" sofer, neinregistrandu-i contractul de munca, dar in final v-a pacalit ("furat") el pe dvs, nepredandu-va banii incasati, dar inregistrati fiscal.

n-aveti ce sa-i faceti, acceptati paguba (scoateti bani din buzunar sa fie acolo in casierie, la un eventual control, conform registrului de casa).

Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Octombrie 2011
jeorj, utilizator
Sunt doua fapte ce trebuiesc rezolvate separat !
Utilizatorul s-a adresat cu intrebarea referitoare la modul de rezolvare a faptului ca, are suma inregistrata ca incasata in casa de marcaj, dar efectiv aceasta ..lipseste !!!
Deci, daca considera ca poate recupera suma de la individ, inregistreaza suma in casa , prin Debitori, ca sa ajunga in venituri, urmand sa lamureasca problema cu toate consecintele pe calea justitiei !
Daca nu, ia frumos si face inregistrarile conform monografiei contabile, pe care daca este cazul, la cererea utilizatorului, o voi posta.
Pentru utilizatorul jeorj: nu am incercat defel sa il mint pe sofer cu absolut nimic. El este cel care a spus cA are atestat de taxi si nu a avut, de aceea nu am putut sa ii fac carte de munca si sa fiu in legalitate cu el. Am facut exact ceea ce imi mai ramanea de facut, am renuntat la el, neputand sa il angajez fara acest atestat.
FAptul ca a sustras bani care nu i se cuvin nu este pedepsit de lege ? Sau angajatul poate sa isi fure patronul si cei din jur il lauda - bravo, bine i-ai facut, si asa e plin de bani !

nu intotdeauna angajatorul il insala pe angajat, ci se mai intampla si invers.

ramane intrebarea mea: exista vreun text de lege care ma obliga sa inregistrez in registrul de casa sumele aflate pe casele de marcat fiscalizate ? daca da, care este acel text de lege.

Alte discuții în legătură

Acte contabile pfa sorinnell sorinnell buna, mi-am deschis si eu un magazin mixt pe PFA neplatitor de TVA. Ati putea sa ma luminati si pe mine un pic? Am intrebat ce acte de evidenta contabila ... (vezi toată discuția)
Cine este vinovat? bitu bitu Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri. Sunt acuzat de delapidare,mentionez ca nu am avut niciodata fisa postului de casier sau gestionar si ... (vezi toată discuția)
Ordinul gestionarilor+fisa de post Doina Elena Doina Elena Va rog puteti sa ma ajutati cu ordinul gestionarilor? M-ar interesa si o fisa de post pentru casier din cadrul comp.contabilitate. multumesc. (vezi toată discuția)