avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie de intretinere copil major, care urmeaza ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie de intretinere copil major, care urmeaza cursurile unei scoli

Bună ziua!
Sunt mama unei majore, încă elevă. Am înaintat acțiune în justiție pentru acordarea în continuare a pensiei și avem termen în decembrie. Problema ce mă frământă este că...tatăl ei spune că nu este obligat să-i plătească pensie și în perioada vacanțelor școlare (chiar mi-a reamintit că în 25 mai 2012 se termină cursurile clasei a XII-a și....că din acel moment el nu mai are obligații, deși fiica mea are examenul de bacalaureat și sigur va urma cursurile unei facultăți). Dacă instanta nu va specifica acest lucru în sentința ce o va pronunța....este posibil să nu primească pensie pentru perioada vacanțelor? Cum pot eu să dovedesc acest lucru? Există articol de lege sau depinde de ce va spune judecatorul la pronunțarea sentinței?
Poate obliga firma unde lucrează să nu i se rețină din salar sumele, pe timpul vacantelor sau...Vă rog mult un sfat!
Vă mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: ContSters198982 , utilizator 13:24, 23 Octombrie 2011
Pensia de intretinere se plateste si pentru copilul major pana la terminarea studiilor. Nu exista scutire pe vacante.
Daca fiica a intrat la facultate, la termenul din decembrie sa duceti adeverinta de la facultate ca este studenta si cred ca ar fi bun si un document ca nu are venituri de nici un fel (de la finante sau declaratie pe propria raspundere, aici nu stiu exact).
Hotararea judecatoreasca se trimite la angajator si acesta este obligat sa faca retinerea pana la terminarea studiilor copilului.
Multumesc mult pentru sfat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plătesc pensie de întreținere fără să am certitudinea că majorul își continuă studiile. cum pot verifica acest lucru? ANDREEA 98 ANDREEA 98 Buna ziua! Ma aflu in urmatoarea situatie: - platesc pensie de intretinere copilului care tocmai a inceput facultatea si refuza vehement sa-mi faca si mie ... (vezi toată discuția)
Mai primesc pensie alimentara? de unde? ionescu222 ionescu222 buna seara!! ma numesc ana am 19 ani si tocmai am terminat clasa axIIa. parintii mei sunt divortati de 10 ani, de atunci eu fiind incredintata tatalui meu. ... (vezi toată discuția)
O familie în care cei doi părinți sunt divorțați are 2 copii, ... David2509 David2509 O familie în care cei doi părinți sunt divorțați are 2 copii, o fiică şi un fiu. Copiii rămân sub îngrijirea mamei, tatăl fiind obligat la plata ... (vezi toată discuția)