avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mai primesc pensie alimentara? de unde?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mai primesc pensie alimentara? de unde?

buna seara!! ma numesc ana am 19 ani si tocmai am terminat clasa axIIa. parintii mei sunt divortati de 10 ani, de atunci eu fiind incredintata tatalui meu. mama mea nu mi-a platit pensie alimentara pana acum 5 ani cand tatal meu s-a recasatorit si impreuna cu sotia lui am dat-o in judecata obtinand in sfarsit pensie alimentara pana la terminarea studiilor cel tarziu pana implinesc 26 de ani. pana acum o luna, pensia o primeam pe un talon de pensie gri deoarece i se pusese proprire pe pensie, dar luna aceasta, au venit prin mandat postal trimis chiar de ea. intrebarea mea este, pana in ce luna primesc pensie dc nu voi urma mai departe cursurile unei facultati si de ce nu am mai primit prin casa de pensii? mentionez ca ea este pensionata pe caz de boala , handicap . va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:57, 21 Iunie 2012
De cand este pensionata ai primit prin mandat postal ? Este posibil sa fi cerut in instanta sa nu mai aibe obligatii catre tine deoarece ai terminat 12 clase si ai peste 18 ani.
Daca urmezi cursurile unei facultati sau postliceala trebuie s-o dai in judecata sa beneficiezi din nou de pensie pana la maxim 26 ani. Tu trebuie s-o faci cu dovada de la scola sau facultatea respectiva .
ea este pensionata de 16 ani, nu de curand...am primit cateva luni prin mandat postal dar dupa aceea am dat-o din nou in judecata pt marire si pt recuperarea sumei pe ultimii 3 ani, parca. de aceea i s-a pus proprire pe pensie. 2 ani am primit prin talon de la casa de pensii. am sunat acolo acum 3 luni si mi-au spus ca trebuie sa primesc pana in august, sept chiar dc intru acum in vacanta. dc ma dadea in judecata, o gaseam pe portal just, verific tot timpul pt ca macar o data pe an ne da in judecata pe mine sau pe tatal meu. multumesc
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
ionescu222, utilizator
Trebuie sa deschideti o actiune in nume propriu la judecatorie in care veti arata faptul ca nu dispuneti de posibilitati financiare pentru a va intretine si dovada ca sunteti studenta la zi. Altfel alocatia de intretinere va v-a fii sistata. Mama dvs. avea probabil obligatia prin sentinta sa va achite pensia alimentara doar pana la majoratul dvs. de aceea oficiul de pensii a sistat transferul banilor prin institutia lor. Inscrieti-va la cursurile de zi, cereti o adeverinta ca sunteti eleva si insotiti cererea catre judecatorie de o copie dupa sentinta de incredintare, alta dupa certificatul de nastere si buletinul dvs.
scuze , dar n-ati inteles bine. am terminat clasa a xIIA ,acum dau bacul. am dat-o in judecata dupa implinirea varstei de 18 ani obtinand pensie pana la term. studiilor... cel tarziu 26 de ani.acum eu am 20 de ani( in noiembrie) si termin bacul. de ce pana acum o luna a venit pensia prin talon de la casa de pensii si luna aceasta prin mandat postal trimis direct de 'mama'? multumesc



[editat scris cu majuscule]
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
gi-jane2, moderator
Raspunsul este simplu.

Dvs. ati incheiat studiile la 1 iunie 2012, din aceasta data nu mai sunteti eleva si deci nu mai aveti dreptul la pensie de intretinere. Mama va trimite aceasta pensie de buna voie si pentru ca doreste, nu mai e obligata.

Daca nu veti continua studiile, nu veti mai avea dreptul la pensie de intretinere.

Sfat: Daca nu continuati studiile dupa liceu va recomand sa depuneti actele pentru somaj (250 lei/luna x 6 luni) pana la 1 august
Ultima modificare: Joi, 21 Iunie 2012
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la ... Mamicaingrijorata Mamicaingrijorata Pensie alimentara Baiatul meu cel mare a implinit 19 ani (la 18 ani era in clasa a XII-a). Peste cateva zile, urmeaza sa plece la studii in Olanda ... (vezi toată discuția)
Mai pot primi pensie alimentara daca am intrerupt un an studile? mario.m mario.m Pot sa mai primesc pensie alimentara daca am intrerupt un an studile(dintre clasa aXII-a si facultate)? Deci dupa terminarea clasei a 12(2009) nu m-am inscris ... (vezi toată discuția)
Cum se acorda pensia alimentara a copilului dupa 18 ani daca acesta este inca elev carro carro Copilul meu implineste luna acesta 18 ani si este inca elev , trece in clasa XII. Mai are un an de liceu si apoi, sper sa merga la facultate. Primeste pensie ... (vezi toată discuția)