Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

desi firma nu are activitate din 2007, am datorii la stat. este posibil si normal?

Buna ziua!
In febr 2006 am infiintat un SRL care a functionat pana la 31 dec 2006; pana in martie 2009 am depus declaratia 100 pe venit zero.In dec 2010 Registrul Comertului cere in instanta lichidarea, in iulie 2010 este numit, din oficiu un lichidator care imi cere certificat de atestare fiscala si, acum, INCEP PROBLEMELE FINANCIARE: mi se spune ca am de achitat penalitati de la TVA desi firma, la sfar. anului 2006, avea de primit de la stat 50 lei din TVA, ca am de achitat impozit forfetar pe 2009-2010 plus dobanzi, penalitati, ca trebuie sa platesc vreo doua amenzi pentru ca nu am mai depus declaratiile 100,101 si 300 si astfel s-au adunat datorii de vreo 5000 lei.
ESTE NORMAL??? Ce demersuri trebuie sa fac in conditiile in care nu am acesti bani nici acum nici in viitorul apropiat? Beneficiez de stergerea acestor datorii conform noii hatarari? Va multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Bostina Elena , Avocat 13:11, 18 Octombrie 2011
Din pacate nu prea puteti face nimic daca nu ati suspendat activitatea la introducerea impozitului minim.01.05.2009-30.09.2010. Valoarea impozitului minim pentru aceasta perioada este in valoare de-avand in vedere ca firma nu a desfasurat activitate-3117 lei.
OUG 30/2011 nu va scuteste de plata debitului.
(1) Pentru obligatiile fiscale restante la 31 august 2011, penalitatile de intarziere se anuleaza sau se reduc, astfel:

a) penalitatile de intarziere se anuleaza daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 31 decembrie 2011;

b) penalitatile de intarziere se reduc cu 50% daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora se sting prin plata voluntara sau compensare pana la 30 iunie 2012.

(2) Pentru dobanzile datorate pana la data stingerii si stabilite prin decizii comunicate dupa aceasta data, conditia se considera indeplinita daca dobanzile se sting pana la termenul de plata prevazut la art. 111 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

(3) În cazul prevazut la alin. (1), se desfiinteaza, total sau partial, chiar daca impotriva acestora s-au exercitat ori nu cai de atac, actele administrative fiscale sau titlurile executorii prin care s-au stabilit creante fiscale accesorii aferente creantelor fiscale principale, stinse potrivit alin. (1).

(4) Prevederile alin. (1)–(3) se aplica in mod corespunzator si pentru o cota de 50% din majorarile de intarziere, reprezentand componenta de penalitate a acestora, aferente obligatiilor fiscale stinse prin plata sau compensare.

De normalitate ma abtin sa comentez.
Banuiesc ca firma n-are active, prin urmare, n-au de unde sa obtina acesti bani (din buzunarul dv. nu-i pot obtine decat daca in procedura insolventei vi s-ar atrage raspunderea ca si pers. fizica).
Certif. fiscal e necesar la dosarul de lichidare, de aceea v-a fost cerut.
O sa dureze, dar...candva se va radia din Registru, si cam asta este. :)
Lichidatorul judiciar are posibilitatea sa solicite Tribunalului intrarea firmei in faliment si sunt sanse de 99% sa nu mai platiti aceste datorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Og30/2011 ana-alina ana-alina Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti, daca stie cineva, care este modalitatea de calcul a diminuarii penalitatilor de interziere conform OG 30/2011. Situatia din ... (vezi toată discuția)
Og 30/31.08.2011 tatiana_galati tatiana_galati Buna ziua, As dori sa stiu daca o societate cu activitate suspendata, a carei fisa pe platitor indica o singura suma de plata, si anume, pentru \"Dobanzi si ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale mirela.onciu mirela.onciu Detin o I.I. din 2007, nu am incheiat contract cu casa de sanatate insa am fost inregistrat cu datorii insotite de penalitati. Mai pot beneficia de OG.30/2011 ... (vezi toată discuția)