avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorii acumulate - banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorii acumulate - banca

va rog frumos, in cazul in care cineva inceteaza sa iti mai plateasca rata/ratele la banca, dar nu are niciun bun si nicio proprietate, ce i se intampla?mai precis, cum recupereaza banca? daca nu are nici cim, ci de contract de prestari servicii?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Mysogyn , utilizator 14:58, 20 Octombrie 2011
In situatia in care se constata ca debitorul este insolvabile adica nu are nici venituri si nici bunuri mobile sau imobile, daca exista fidejusori se va indrepta impotriva acestora daca sunt solvabili.
si daca nu exista fidejusori? care e cel mai negru scenariu posibil?
multumesc
O varianta ar fi aceea potrivit careia vor incerca executarea silita prin intermnediul executorilor bancari in temeiul Codului de Procedura civila in una sau in toate modalitatile legale (poprire bancara, poprire venituri, executare mobiliara sau imobiliara) asupra debiitorului principal si/sau asupra fidejusorilor ori a garantilor ipotecari, dupa cum apreciaza ca este mai eficient si in functie de natura garantiilor constituite.
In principiu nu o sa scapati pentru ca isi vor face actele de asa natura incat dreptul de urmarire al creantei lor sa nu se prescrie. Daca aveti o sursa legala de venit sau vreun bun urmarit le vor identifica. Puteti doar spera ca au un corp propriu de executori bancari, caz in care cheltuielile de executare silita care tot in sarcina debitorului pica, ar fi semnificativ mai mici. Asta in eventualitatea in care creditul dvs. nu a fost garantat sau a fost din diverse motive refuzat dosarul de asigurator.

In cazul in care creditul a fost garantat si procedurile cu asiguratorul au fost riguros indeplinite, asiguratorul va fi cel care va urmari creanta si din cate stiu asiguratorii nu au corp propriu de executori bancari deci in final se va ajunge la executorul judecatoresc sau daca aveti din nou noroc sau suma urmarita e mica, la o societate din asta de recuperari prin telefon care nu are nici o atributie legala in domeniul executarii silite. Iar acestia va vor suna pana va veti plictisi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita nicoleta hotca nicoleta hotca buna ziua.iubitul meu si-a facut mai demulr un over draft pe care l-a platit pana la un mometdat, dupa care nu a mai reusit sa faca acest lucru...intre timp a ... (vezi toată discuția)
Competenta executorului bancar vs competenta executorului judecatoresc miha19_87 miha19_87 SITUATIE: un executor bancar din cadrul Corpului executorilor bancari ai unei banci formuleaza cerere de investire a contractului de credit cu formula ... (vezi toată discuția)
Poprire la banca sonya33 sonya33 buna ziua, am semnat ca fidejusor pt o societate, nestiind ce reprezinta termenul, eu eram imputernicita societatii; societatea nu si-a respectat obligatiile ... (vezi toată discuția)