avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Desi am grija de bunicii mei nu am drept la succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Desi am grija de bunicii mei nu am drept la succesiune

Eu am ajuns sa am grija de bunicii mei dupa ce matusa mea i-a tinut 2luni de zile si apoi i-a dat afara pentru ca sunt bolnavi(amandoi au alzheimer si dementa mixta plus ca bunicul meu este si paralizat) si ea nu a vrut sa renunte la lucru. Mama mea(sora ei) nu poate sa ii ingrijeasca pentru ca si ea a suferit un atac cerebral acum 8 ani si a ramas cu urmari.Eu am renuntat la lucru sa am grija de ei,matusa mea vine o data pe luna sa ii viziteze si nu participa delc la cheltuielile apartamentului bunicilor care a rams gol. Ea vrea jumatate de apartament dupa succesiune , jumatate primeste mama mea care a avut grija de ei pana au cazut la pat si eu care am grija de ei cu ce ma aleg? Exista o solutie si pentru mine?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 12:45, 27 Octombrie 2020
Avand in vedere starea de sanatate a bunicilor dvs cel mai sigur e sa asteptati ca dupa decesul acestora si dezbaterea succesiunii , mama dvs sa va vanda sau doneze partea ei ideala din mostenire 1/2 iar apoi sa faceti partajul cu matusa dvs si sa ii platiti o sulta pentru cealalata jumatate de apartament ca sa ramaneti cu el... Asta ar fi cea mai sigura solutie. In rest vanzarea, donatia, intretinerea, renta viagera pot fi atacate de matusa dvs ..care dupa cum scrieti este hotarata sa si culeaga partea dansei din mostenire. Mama dvs nu va putea renunta la mostenire in favoare dvs, pentru ca renuntarea este pur abdicativa.
Din pacate nu pot incheia un testament in favoare dvs.din cauza faptului ca au dementa si alzheimer.
Puteti incerca sa faceti cu ei un contract de vanzare-cumpare pe apartament, dar ar putea fi probleme in viitor avand in vedere boala de care sufera. Ati putea sa mergeti laun specialist si poate reusiti sa le dea o adeverinta prin care ii declara apti de a semna un act de vanzare-cumparare.
vasileroman a scris:

Puteti incerca sa faceti cu ei un contract de vanzare-cumpare pe apartament, dar ar putea fi probleme in viitor avand in vedere boala de care sufera. Ati putea sa mergeti laun specialist si poate reusiti sa le dea o adeverinta prin care ii declara apti de a semna un act de vanzare-cumparare.


Domnule avocat, iertati-ma ca ma bag... Imi pare rau ca sunt nevoita sa citesc astfel de recomandari venite din partea unor specialisti...Ce medic va da o astfel de adeverinta? Din pacate pentru utilizator varianta expusa de mirela741 este cea mai plauzibila.
Multumesc frumos pentru sfat.
O ultima intrebare, daca toti mostenitorii de drept ai apartamentului sunt de acord cu vanzarea acestuia, fiecare sa-si primeasca partea cuvenita de drept, aceasta se poate infaptui atat timp cat batranii sunt in viata?
Inca odata va multumesc pentru bunavointa dumneavoastra de a raspunde intrebarilor unor persoane staine!

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa bunica cu dementa in boala alzheimer mihaimadalina mihaimadalina Buna ziua, bunica mea paterna, este diagnosticata cu dementa in boala Alzheimer de aproximativ 2 ani. De aproape 1 an este pusa sub interdictie, mama mea ( ... (vezi toată discuția)
Mostenire matusa helguti22 helguti22 Buna ziua. Am o curiozitate referitoare la mostenitorii legali ai matusii mamei mele. Matusa, sora tatalui mamei mele, nu a avut copii si nici sot. A fost ... (vezi toată discuția)
Drepturi egale ale nepotilor cu cele ale copiilor in caz de mostenire flori9 flori9 In urma decesului bunicii mele, s-a facut succesiunea astfe: 1/2 revine mamei mele, iar 1/2 matusii mele (sora mamei), insa nu s-a facut partajul. Acum mama ... (vezi toată discuția)