avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat costa actele de vanzare cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat costa actele de vanzare cumparare?

Buna seara! Cat m-ar costa actele de vanzare cumparare pentru un apartament pe care il cumpar cu 55.000 euro? Actele costa diferit in functie de zona in care e amplasat imobilul?
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 21:26, 17 Septembrie 2012
Da! Dvs puteti sa l cumparati la acea suma, insa daca este sub suma prevazuta in grila de expertiza imobiliara pt uzul notarilor, taxele se vor calcula , cel putin impozitul pe tranzactie datorat de vanzator, la valoarea din grila. Daca sunteti peste grila cu pretul, se va calcula la valoarea stipulata de dvs in contract.
Grila ordoneaza imobilele dupa zona, an de construire, starea imobilului, daca sunt blocuri cu apartamente, in functie de etaj....
Aceasta grila poate fi consultata undeva? Pe langa actele de vanzare -cumparare, va trebui sa si ipotecam apartamentul pentru ca nu detinem decat jumatate din pretul sau, ipoteca o vom plati separat de contractul de vanzare- cumparare. Ma intereseaza cam la cat ne-ar duce aceste cheltuieli? Multumesc!
Da, onorariul depinde de grila notarului care stabileste onorariile pe baza de zona, grad de confort, etc.
Grila nu se poate consulta...insa puteti consulta un notar public, care va va calcula taxele...Grila nu se gaseste pe internet sau sa se cumpere este strict pt uzul birourilor notariale. Mergeti la un birou notarial si va va calcula taxele imediat.
Stiu ca cel putin la nivel de Bucuresti grila de anul trecut era pe internet.

Alte discuții în legătură

Vanzarea-cumparare cu uzufruct viager marianvalentin45 marianvalentin45 As dori sa stiu daca eu unicul proprietar al unui imobil, ar trebui sa platesc si eu o taxa notariala in cazul vanzarii apartamentului meu cu uzufruct viager, ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil laura_agapy laura_agapy As dori sa stiu cat ar costa actele de vanzare- cumparare la notariat daca mama mea imi vinde mie casa. Casa are 80 mp iar terenul 187 mp. Ma gandesc ca poate ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale danielamihai10 danielamihai10 Tanand cont de scaderea preturilor si blocarea pietei imobiliare grilele dupa care suntem taxati nu s-au modificat? De exemplu pentru un ... (vezi toată discuția)