avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti ce solutii legale exista pentru urmatoarea situatie:
Suntem 2 frati iar parintii nostri sunt inca in viata. As dori sa stiu daca parintii pot intocmi pentru unul dintre nepotii unuia dintre frati,un act de donatie sau daca se poate intocmi un act de vanzare cumparare pentru jumatatea de teren, care i-ar reveni unuia dintre cei doi copii, sau mostenire pentru nepot, cu clauza de coproprietate pentru parintele copilului, in asa fel incat aceasta proprietate sa nu poata face actul unei actiuni de executare silita in situatia in care parintele are debite catre banca, pe care acesta nu are cum sa le mai achite. Nu stiu daca am transmis destul de clar ce ma interesa, dar va multumesc anticipat pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:02, 28 Octombrie 2011
Nu e prea clar..cine are datorii la banca, parintii nepotului sau parintii dvs ( actuali proprietari) ?
Actul de vanzare/cumparare sau donatie se poate realiza, insa exista riscul pe mai departe sa fiti urmariti pt acel bun/imobil.
Ultima modificare: Joi, 27 Octombrie 2011
ContSters191851, utilizator
datoriile acumulate in urma unui credit obtinut de la banca le are unul dintre parintii copilului

multumesc
Bunicii pot dona nepotului jumatate din cat au.. terenul trebuie parcelat pt a putea fi donata o bucata. Parintii copilului vor aparea pe acte doar ca reprezentati sau il vor asista pe copil ( depinde de varsta minorului, daca vb de un minor).
De coproprietate nu poate fi vb , daca doriti sa evitati o executare silita.. se poate insera insa o clauza de uzufruct sau habitatie viagera pt parintii copilului

Prin donatie, e si fratele protejat.. la decesul parintilor daca parintii copilului nu renunta la mostenire.. si fratele poate ataca donatia.

Va multumesc frumos!

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare cu cumparator minor: conditii yamada yamada Am un copil in varsta de 2 ani. Bunica lui (mama mea) vrea sa-i treaca un teren pe numele lui, asa incat eu sa ma apuc sa-i fac o casa. Se poate face un ... (vezi toată discuția)
Drepuirle minorului pot fi atacate? luciffere luciffere Daca pe numele copilului meu se face un act de vanzare/cumparare a unui imobil, copilul intrand in posesia bunului imobil, bancile pota ataca actul de ... (vezi toată discuția)
Rate la banca stancu_sergiu stancu_sergiu in 2008 am facut impreuna cu sotia un credit de nevoi personale la banca pe care l-am platit cam un an, si am renuntat deoarece ca tot s-a marit rata si nu am ... (vezi toată discuția)