avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Anvelope de iarna obligatorii incepad cu 01.11.2011?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Anvelope de iarna obligatorii incepad cu 01.11.2011?

In lege se spune ca echiparea autovehiculelor este obligatorie cu anvelope de iarna pe drumuri acoperite de gheata, zapada, polei incepand cu 01.11.
Daca dupa 01.11 carosabilul nu este acoperit cu zapada, gheata sau polei pot fi amendat daca nu circul cu autovehiculul echipat cu anvelope de iarna?
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:11, 27 Octombrie 2011
Primesti amenda numai daca mergi cu masina pe drumuri acoperite de zapada sau polei. O alta formulare este asta: este interzisa circulatia masinilor pe drumuri acoperite de zapada / polei sau gheata fara ca aceasta sa fie dotata cu anvelope de iarna. TOATE 4 ROTILE TREBUIE SA FIE DE IARNA!
Adica daca la iarna nu va ninge deloc, poti merge linistit cu orice fel de anvelope, ca nu vei primi amenda.


Da este adevarat ca incepand de la 01.11.2011 se aplica legea care prevede echiparea masinilor cu anvelope de iarna dar asta numai pe drumurile acoperite cu gheata, zapada sau polei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope de iarna stoicavioleta17 stoicavioleta17 sint pasibila de sanctiune si daca circul cu cauciucuri fara a fi de iarna chiar daca drumul nu este acoperit de polei sau zapada? (vezi toată discuția)
Amenda circulatie! ionutpiscot ionutpiscot buna seara,cine poate sa mi spuna si mie cum sta treaba cu anvelopele de iarna?daca nu e zapada se da amenda in cazul in care nu am pe masina anvelope de ... (vezi toată discuția)
Anvelope pentru zapada lemia50 lemia50 Buna ziua.Pana la urma ,cand devin obligatorii anvelopele de zapada,incepand cu 1 noiembrie sau la circulatie pe drumuri cu zapada?Am inteles ca legea se ... (vezi toată discuția)