avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Fapta savarsita in timpul suspendarii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Fapta savarsita in timpul suspendarii

am fost condamnat acum un an la 1 an si 6 luni cu suspendare pentru talharie...aveam 17 ani...acum m-au prins din nou si m-au acuzat pentru furt calificat si nu s-a terminat nici perioada de suspendare ...am tot 17 ani...mai am 3-4 luni si implinesc 18 ani....ce patesc ?? ajutati-ma va rog
Cel mai recent răspuns: duikan , utilizator 10:24, 3 Noiembrie 2011
Daca veti fi gasit vinovat , vise va revoca beneficiul suspendarii conditionate, iar restul de pedeapsa din pria condamnare se vs cumula cu pedeapsa nou aplicata.Fiind minor, nu vi se va aplica un spor pentru recidiva.
mai exact ce se va intampla ?? voi fi inchis ? mi se va da tot suspendare....multumesc mult de tot
Posibilitatile instantei de a plica o noua suspendare, tinand cont ca nu este o infractiune din culpa, ar fi ca noua pedeapsa sa nu depaseasca 2 ani.
Altfel, se aplica pedeapsa inchisorii.
Sa aveti aparare buna , asa ar fi indicat.
Cf. art. 83 Cod penal: "Daca in cursul termenului de incercare cel condamnat a savarsit din nou o infractiune, pentru care s-a pronuntat o condamnare definitiva chiar dupa expirarea acestui termen, instanta revoca suspendarea conditionata, dispunand executarea in intregime a pedepsei, care nu se contopeste cu pedeapsa aplicata pentru noua infractiune".

Deci, nici o sansa sa scapati iar cu suspendare.
deci am 17 ani si este posibil sa primesc cu executare adica sa ma duc in penitenciar ??

Alte discuții în legătură

Arestare sau tot suspendare? Imparatul Imparatul Varul meu a fost condamnat la 6 luni cu suspendare pt. o infractiune cu intentie, dupa vechiul cod penal. I s-a stabilit un termen de incercare, care inca nu ... (vezi toată discuția)
Inselaciune-alcool animacikaa animacikaa daca sunt in termen de incercare (condamnat pt inselaciune) si in perioada de incercare sunt prins conducand masina in stare de ebrietate voi fi condamnat ca ... (vezi toată discuția)
Injurii si amenintari adrianionica adrianionica fostul meu prietenul meu a fost condamnat cu suspendare 3 cu 5 ani pentru talharie.acum ma tot ameninta cu bataia si vorbe urate.daca eu ma duc sa depun ... (vezi toată discuția)