avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis auto retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis auto retinut

Buna ziua,
In situatia in care eram in trafic nu am observat semnalul de oprire de la un agent de circulatie,(era trafic intens), care a venit in urma mea cu masina politiei si la primul semnal dat de agent cu semnalele luminoase am oprit. Acest agent mi-a imputat ca nu am oprit la semnalul agentului de circulatie.La controlul documentelor si al masinii nu a constatat nereguli. Procesul verbal am refuzat sa-l semnez. Acest agent mi-a ridicat permisul, eliberand o dovada valabila 15 zile. Agentul care a venit dupa mine era singur in masina. de asemenea eram si eu singur in masina. Care sunt modalitatile de contestare? Ce as putea sa fac?
Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 09:33, 15 Noiembrie 2011
Ce scrie in procesul-verbal referitor la articolul de lege in baza caruia vi s-a retinut permisul?
procesul verbal a ramas la agent. nu mi-a dat o copie deoarece am refuzat sa-l semnez. am vazut in diagonala ca a scris ceva ca nu am oprit la semnalul de oprire al agentului de circulatie
Deocamdata puteti doar sa asteptati sa primiti procesul-verbal de la politie si abia atunci puteti sa-l contestati.
Pentru a gasi un motiv de contestare ar trebui sa stim ce articol de lege este mentionat in procesul verbal.
Procesul verbal o sa va fie inaintat la adresa de domiciliu ( din actul de identitate ). De cand il primiti, aveti posibilitatea sa-l contestati in termen de 15 zile la Judecatoria pe raza careia s-a savarsit contraventia.
O sa-l astept. Va multumesc

Alte discuții în legătură

Polițistul mi-a suspendat abuziv permisul pentru că nu i l-am prezentat, nefiind în trafic ci în fața secției de poliție. ce pot face în această situație? Nela cazacu Nela cazacu Buna ziua. Agentul de la politie mi-a suspendat permisul de conducere fara sa fiu oprita in trafic, fara sa ma aflu in masina in momentul in care mi-a cerut sa ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal de contraventie - numar de inmatriculare gresit craciunisabela craciunisabela Un proces verbal de contraventie poate fi lovit de nulitate absoluta daca este completat gresit? În fapt,conform pv contraventie am fost sancționată cu ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru oprire in trafic serbanmoga serbanmoga Buna ziua, As dori sa aflu ce as putea contesta in cazul in care am primit o amenda pentru faptul ca am oprit cu motorul pornit mai putin de un mintu ... (vezi toată discuția)