avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Revocarea unui viceprimar
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Revocarea unui viceprimar

Buna ziua!
As dori sa stiu daca,dupa ce a fost aprobata,in sedinta Consiliului Local,prin hotarare,revocarea viceprimarului,se da o dispozitie a primarului de eliberare din functie?
Cu ce data inceteaza mandatul viceprimarului?Data dispozitiei sau data hotararii consilului?
Se face precizarea in respectiva dispozitie obligatia viceprimarului de predare pe baza de inventar a bunurilor afectate functiei avute?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 19:52, 2 Noiembrie 2011
eliberarea din functia de viceprimar se realizeaza prin HCL si atat.
hcl-ul, produce efecte de la data luarii la cunostinta de catre persoana in cauza.
nu se da nici o dispozitie, nu se precizeaza nimic, urmand ca ulterior, viceprimarul sa predea documentele si bunurile pe care le detine, in baza unui protocol de predare-primire. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare abuzivã din funcþie a viceprimarului clarias clarias Bună seara,vă supun atenţiei 2 subiecte. 1)am fost viceprimar într-o comună și am fost schimbat din funcție,fără acordul primarului, ... (vezi toată discuția)
Demitere viceprimar. gaby_25 gaby_25 buna ziua. am o nedumerire...sau mai bine-zis o frustrare...este posibil ca un viceprimar care a fost prins in flagrant furand din primarie sa ramana in ... (vezi toată discuția)
Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)