avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... demitere viceprimar.
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

demitere viceprimar.

buna ziua. am o nedumerire...sau mai bine-zis o frustrare...este posibil ca un viceprimar care a fost prins in flagrant furand din primarie sa ramana in continuare in functie???
cum poate fi dat jos??
Printr-una din urmatoarele modalitati:
- demisie;
- retragerea sprijinului partidului politic din partea caruia a candidat;
- revocarea din functie de catre Consiliul local, prin hotarare.
este posibil sa dea consiliul local in judecata si sa castige???
Este posibil si acest lucru ....
Schimbarea din functie a viceprimarului se poate face de consiliul local, prin hotarare adoptata cu votul majoritatii consilierilor in functie, la propunerea primarului sau a unei treimi din numarul consilierilor locali in functie.In conditiile astea nu mai are ce sa faca, daca majoritatea consilierilor decid schimbarea.
am inteles....dar nu mi se pare normal ca el sa mai stea in functie....se fac presiuni puternice pe consilieri pentru a vota in favoarea viceprimarului...si va ramane in functie...nu exista lege care sa il suspende automat???sa il demita....
omul ala pur si simplu a fost prins cand fura din primarie...iar el ramane in continuare in functie deoarce consilierilor le este frica...sunt fortati...
multumesc

Alte discuții în legătură

Atributiile si modalitati de demitere ale unui viceprimar. Denisa R Denisa R Buna, as dori sa aflu exact care sunt atributiile dar si modalitatile ori conditiile in care un viceprimar poate fi demis din funtie deoarece in legea 215/2001 ... (vezi toată discuția)
Viceprimar sanctionat = proces Carmen Curelea Carmen Curelea Viceprimarii primesc remuneratie pt functia de ales local detinuta. Daca nu se prezinta la primarie pt asi exercita mandatul, in baza a ce poate fi sanctionat ... (vezi toată discuția)
Unii vor sa munceasca in 8 ore la mai multe institutii aldomex73 aldomex73 este compatibila functia de viceprimar cu cea de presedinte de asociatie de ovine? (vezi toată discuția)