avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... schimbare abuzivã din funcþie a viceprimarului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

schimbare abuzivã din funcþie a viceprimarului

Bună seara,vă supun atenţiei 2 subiecte.
1)am fost viceprimar într-o comună și am fost schimbat din funcție,fără acordul primarului, în ultima ședință de CL,pe motiv că s-a constituit o nouă majoritate în CL.Credeți că am vreo șansă să-mi recapăt postul în instanță?
2)este adevărat că un primar,președinte CJ dacă este condamnat cu suspendare sau amendat cu amendă penală nu-și mai pierde funcția(nu mai este dat afară)?
Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihaela Nevoie , Avocat 22:54, 28 Martie 2010
1. HCL prin care ati fost schimbat din functie poate fi atacata la instanta de contencios administrativ, dupa efectuarea procedurii prealabile (adica sa solicitati CL respectiv revocarea hotararii). Sansele depind de probele pe care o sa va intemeiati cererea.
2. Mandatul primarului inceteaza in cazul in care este condamnat la o pedeapsa privativa de libertate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demitere viceprimar. gaby_25 gaby_25 buna ziua. am o nedumerire...sau mai bine-zis o frustrare...este posibil ca un viceprimar care a fost prins in flagrant furand din primarie sa ramana in ... (vezi toată discuția)
Functie publica fordfiesta fordfiesta Buna ziua un viceprimar condamnat cu suspendare pt nerspectarea armelor si munitilor ,m-ai poate ocupa functia de viceprimar .Acesta trebuie sa se prezinte si ... (vezi toată discuția)
Revocarea unui viceprimar cri_secret_ina cri_secret_ina Buna ziua! As dori sa stiu daca,dupa ce a fost aprobata,in sedinta Consiliului Local,prin hotarare,revocarea viceprimarului,se da o dispozitie a primarului de ... (vezi toată discuția)