avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1255 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Procedura de acordare a concediului de sarcina si ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Procedura de acordare a concediului de sarcina si lauzie imediat dupa expirarea indemnizatiei de somaj

Buna ziua
Avand in vedere ca pe data de 18 aprilie 2011 expira perioada de acordare a indemnizatie de somaj (12 luni), iar in jurul datei de 16 iunie a.c. voi naste, va rog sa imi raspundeti la intrebarile urmatoare:
1. este posibil sa beneficiez de concediu de maternitate?
2. daca este posibil, cine imi va achita concediul respectiv?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:22, 31 Octombrie 2011
1. - Incercati sa "prelungiti" perioada de somaj cu concedii medicale in asa fel incat sa intrati in concediul de maternitate (sarcina si lauzie = 126 de zile) in timp ce sunteti in somaj.
- In concediu de maternitate puteti intra incepand din luna a saptea de sarcina (vorbiti cu medicul de familie sau cu medicul curant ginecolog sa vedeti cand puteti intra in concediu de maternitate).

2. Certificatele de concediu medical si de concediu de maternitate le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si plateste.

3. - Dupa concediul de maternitate puteti beneficia de CCC pana la 2 ani.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primarie.

4. Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa fiecare din aceste concedii.

5. Daca nu puteti face asa cum am spus pana aici luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sa va spuna cum sa procedati pentru a va plati concediul de maternitate.
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu maternitate din somaj sanda1956 sanda1956 sunt somera si gravida in luna a 7-a. pot intra in concediul prenatal/ Somajul se termina pe 12 octombrie, iar eu ar trebui sa nasc la sarsitul lunii. Pot ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil raira raira Buna ziua! Incepand din 24.01.2013 sunt in somaj. in martie am ramas insarcinata, iar din 01.07.2013 sunt in concediu medical. in prezent am 32 de saptamani si ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil florinacpordos florinacpordos Buna ziua, Sunt insarcinata si trebuie sa Nasc in jurul datei de 8 octombrie 2015. Muncesc cu contract de munca pe perioada determinata de la 1 septembrie ... (vezi toată discuția)