Buna ziua
Avand in vedere ca pe data de 18 aprilie 2011 expira perioada de acordare a indemnizatie de somaj (12 luni), iar in jurul datei de 16 iunie a.c. voi naste, va rog sa imi raspundeti la intrebarile urmatoare:
1. este posibil sa beneficiez de concediu de maternitate?
2. daca este posibil, cine imi va achita concediul respectiv?
Va multumesc anticipat.
1. - Incercati sa "prelungiti" perioada de somaj cu concedii medicale in asa fel incat sa intrati in concediul de maternitate (sarcina si lauzie = 126 de zile) in timp ce sunteti in somaj.
- In concediu de maternitate puteti intra incepand din luna a saptea de sarcina (vorbiti cu medicul de familie sau cu medicul curant ginecolog sa vedeti cand puteti intra in concediu de maternitate).
2. Certificatele de concediu medical si de concediu de maternitate le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si plateste.
3. - Dupa concediul de maternitate puteti beneficia de CCC pana la 2 ani.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primarie.
4. Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa fiecare din aceste concedii.
5. Daca nu puteti face asa cum am spus pana aici luati legatura cu Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate sa va spuna cum sa procedati pentru a va plati concediul de maternitate.