avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Depasire plafon 35000 euro la I.I.
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Depasire plafon 35000 euro la I.I.

Buna. La o intreprindere individuala am depasit plafonul de 35000 la cifra de afaceri. La calcularea cifrei de afaceri trebuie sa adun totalul vanzarilor?.
Unde trebuie sa ma duc ca sa inregistrez ca si platitor de tva si cu ce acte?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 08:02, 1 Noiembrie 2011
Trebuie sa va adresati Administratiei fiscale si apoi Directiei Judetene cu documentele in cauza.Ei va vor da detaliile cuvenite.
Cifra de afaceri anuala este constituita din valoarea totala, fara TVA, a livrarilor de bunuri si a prestarilor de servicii efectuate de persoana impozabila in cursul unui an calendaristic. Este vorba aici inclusiv de operatiunile scutite cu drept de deducere si operatiunile scutite fara drept de deducere, daca acestea nu sunt accesorii activitatii principale. Calculul cifrei de afaceri nu cuprinde livrarile de active fixe corporale sau necorporale si livrarile intracomunitare de mijloace de transport noi.

Plafonul de 35000 euro se calculeaza astfel: 35000 euro x 3,3817 lei (cursul de schimb la data aderarii Romaniei la UE). Daca societatea nu a functionat de la inceputul anului plafonul se recalculeaza in functie de numarul de luni de la inceperea activitatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxele si impozitele platite de o societate comerciala? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva cam care sunt toate taxele si impozitele la care sunt obligate societatile comerciale? (vezi toată discuția)
Calculul cifrei de afaceri pentru plafonul de 35000 (trecerea la tva) loremaria loremaria Buna ziua, ma puteti ajuta cu valoarea cursului EURO la care se face calculul cifrei de afaceri pentru a sti daca s-a depasit plafonul de 35000 de euro ? In ... (vezi toată discuția)
Veniturile din investitii pe termen scurt intra in calculul cifrei de afaceri utilizate la decizia de a fi platitor/neplatitor de tva (ca < 35000 eur) wbsol wbsol As dori sa stiu daca veniturile financiare din investitii pe termen scurt (actiuni) intra in calculul cifrei de afaceri pentru respectarea plafonul de 35000 ... (vezi toată discuția)