avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... 2%impozit pe venit - retinere la sursa
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

2%impozit pe venit - retinere la sursa

Un arendas care plateste arenda in bani trebuie sa opreasca 2 % impozit pe venit-retinere la sursa?
Cel mai recent răspuns: Carmen Jurubita , Contabil 13:23, 3 Noiembrie 2011
ART. 74 Calculul şi plata impozitului aferent veniturilor din activităţi agricole

4) În cazul contribuabililor care realizează venituri băneşti din agricultură, potrivit prevederilor art. 71 lit. d), prin valorificarea produselor vândute către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi pentru utilizare ca atare, impozitul se calculează prin reţinere la sursă prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii produselor livrate, începând cu data de 1 ianuarie 2009, impozitul fiind final. Norme metodologice
Iar art.71 lit.d
valorificarea produselor agricole obţinute după recoltare, în stare naturală, de pe terenurile agricole proprietate privată sau luate în arendă, către unităţi specializate pentru colectare, unităţi de procesare industrială sau către alte unităţi, pentru utilizare ca atare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe venit lordxl lordxl sunt persoana fizica autorizata , obiectul activitatii reprezinta venituri obtinute din agricultura, adica am luat pamant in arenda, cu contracte de arenda ... (vezi toată discuția)
Borderou achizitie eneea eneea Un PFA, înregistrat în scopuri de TVA, livrează intracomunitar, pe baza de factură lipitori, achiziţionate pe baza de borderou de achizitie. Stiu că ... (vezi toată discuția)
Venituri pfa din comert produse agricole popescu leontina popescu leontina Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Eu PFA achizitionez produse agricole (zarzavaturi de deemplu_) de la producatorii agricoli, in baza borderoului de ... (vezi toată discuția)