avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... venituri pfa din comert produse agricole
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

venituri pfa din comert produse agricole

Va rog sa ma lamuriti si pe mine.

Eu PFA achizitionez produse agricole (zarzavaturi de deemplu_) de la producatorii agricoli, in baza borderoului de achizitie.
Eu platesc producatorului c/v produselor. INTREBARE trebuie sa-i retin 0.2% retinere la sursa din valoare
Sa declar in 100 si sa achit la stat sau numai care vand produse catre unitati sepcializate conform art 74 din L571/2003.
Va multumesc

Art. 74
[{*}] (4) În cazul contribuabililor care realizeazã venituri bãneºti din agriculturã, potrivit prevederilor art. 71 lit. d), prin valorificarea produselor vândute cãtre unitãþi specializate pentru colectare, unitãþi de procesare industrialã sau cãtre alte unitãþi pentru utilizare ca atare, impozitul se calculeazã prin reþinere la sursã prin aplicarea cotei de 2% asupra valorii produselor livrate, începând cu data de 1 ianuarie 2009, impozitul fiind final. Aceastã modificare NU a fost menþionatã expres în actele ce modificã H.G. nr. 44/2004)

Norme metodologice:
1491. Termenul de virare a impozitului reþinut, potrivit prevederilor art. 74 alin. (4) este pânã la data de 25 inclusiv a lunii urmãtoare celei în care a fost reþinut.
(punct introdus prin art. I lit. C pct. 32 din H.G. nr. 1861/2006 (publicatã la 29 decembrie 2006), în vigoare de la 1 ianuarie 2007
Cel mai recent răspuns: ContSters86219 , utilizator 20:27, 3 Martie 2010
Din suma pe care tb sa o achitati producatorului retineti 2% pe care-i virati prin declaratia 100- impozitul se calculeazã prin reþinere la sursã d-voastra fiind sursa veniturilor banesti ale producatorului .
stiti ce nu-mi este clar?
la art.71 alin.d scrie valorificarea produselor agricole catre unitati specializate pt.colectare, unitati de procesare industriala sau catre alte unitati, pt utilizare ca atare.
Eu PFA ma incadrez la alte unitati? Declar in declaratia 100 dar si in 205 anul urmator?
In declaratia 205 nu este venituri din activitati agricole.
Va multumesc.
Poate se va introduce in declaratia 205 acest impozit . Alta varianta posibila este de ex cum sunt impozitele la notar pentru locuinte , se achita statului si nu se mai declara ulterior in declaratii anul viitor . Nu este reglementat acum asa cum in fisa fiscala nu se stie cum se vor declara veniturile salariale aferente somajului tehnic .
multumes f frumos.
Tocmai am citit pe www.mfinante.ro ca s-a modificat decl.205 .S-a introdus un rand pentru venituri agricole.
In cazul descris nu este clar in ordinul 190/30.03.2009 daca trebuie sa plateasca 2%.

c) alte unitati pentru utilizare ca atare-unitati care achizitioneaza produse agricole vegetale si le folosesc ca furaje pentru animale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2%impozit pe venit - retinere la sursa silvia_chesaru silvia_chesaru Un arendas care plateste arenda in bani trebuie sa opreasca 2 % impozit pe venit-retinere la sursa? (vezi toată discuția)
Borderou achizitie eneea eneea Un PFA, înregistrat în scopuri de TVA, livrează intracomunitar, pe baza de factură lipitori, achiziţionate pe baza de borderou de achizitie. Stiu că ... (vezi toată discuția)
Veniturile din activitati agricole ADRIAN MARI ADRIAN MARI cum se impoziteza, sunt scutite, cum se declara? (vezi toată discuția)