avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Valabilitate CCM la nivel de ramura
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Valabilitate CCM la nivel de ramura

Buna ziua
As dori sa stiu daca CCM la nivelul ramurii comert mai este valabil sau nu .
Contractul (Contract nr. 42 din 11/02/2010 Publicat in Monitorul Oficial, Partea V nr. 3 din 24/02/2010 Contract colectiv de muncă la nivelul Ramurii Comerţ pe anul 2010 (Înregistrat la Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale cu nr. 42/01/11.02.2010) apare pe site-ul Ministerului Muncii ca fiind expirat.
Stiti cumva daca a fost denuntat , fiindca in continutul contractului, art 4 este specificat :
"(1) Prezentul contract se încheie pe o perioadă de un an, cu posibilitatea revizuirii.
(2) Dacă niciuna dintre părţi nu denunţă contractul cu 30 de zile înainte de expirarea perioadei pentru care a fost încheiat, valabilitatea acestuia se prelungeşte până la încheierea unui nou contract."
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:05, 1 Iulie 2013
Acest CCM la nivel de ramura nu a fost denuntat de catre niciuna din partile contractante .. asfel incat, sunt aplicabile prevederile alin.2 al art.4 din CCM.
Va multumesc !
Asa banuiam si eu .. dar aveam nevoie de o confirmare !
Buna ziua,
Societatea noastra are ramura de activitate comertul. Acum,in 2013,pot face ccm la nivel de ramura? Va multumesc.
Nu se mai incheie ccm la nivel de ramura , ci la nivel de sector de activitate dupa intrarea in vigoare a Legii nr.62/2011. Insa , la nivel de unitate se poate incheia un c.c.m.
Eu nu am mai facut ccm pana acum. Cum se procedeaza? Este un ccm standard si se "personealizeaza" la nivel de unitate? Sau se face dupa Codul muncii? Eu am fost la itm cu vechiul ccm care a expirat ( modificasem doar grila se salarizare) si mi-a zis ca nu e bun,ca e copiat de pe undeva,dar in 2007 cand a fost depus nu era copiat???????
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Salarii compensatorii - ccm ramura comert 2011 clase74 clase74 buna ziua, in contractul de munca pe 2010 la nivel ramura comert era prevazut acordarea a minim 2 salarii compensatorii in afara drepturilor la zi in cazul ... (vezi toată discuția)
Prevederile ccm la nivelulu ramurii comert MITULINA MITULINA Datorita faptului ca am reusit sa obtin un salariu compensator de la firma unde am lucrat, mi-am propus sa anunt si daca pot sa si ajut...cunostintele mele ... (vezi toată discuția)
Ccmun la nivel de ramura comert 2011 ContSters217085 ContSters217085 Buna ziua, Ma aflu in concediu ingrijire copil pana in luna octombrie,iar firma la care sunt angajata nu mai este dispusa sa ma reprimeasca. As vrea sa ... (vezi toată discuția)