avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită renuntare la executarea silita
Discuție deschisă în Executare silită

renuntare la executarea silita

cel care a cerut demararea procedurii de executare silita in urma unei hotarari definitive si irevocabile poate sa renunte la cerere? daca da, care ar fi pasii de urmat?
Cel mai recent răspuns: EUlavy , utilizator 15:47, 5 Noiembrie 2011
Ce insemna "a cerut demararea procedurii"?
Hotararea a fost decat investita cu titlu executoriu, sau s-a si intocmit dosat de executare la un birou de executor judecatoresc, cu onorariu platit la acesta?

Oricum vedeti si prevederile legale ale Codului de proc. civ.

Art. 371^5
Executarea silita inceteaza daca:
a) s-a realizat integral obligatia prevazuta in titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum si alte sume datorate potrivit legii; in acest caz, executorul va preda debitorului titlul executoriu, mentionand pe acesta stingerea totala a obligatiilor;
b) nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile ori a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri; in aceste cazuri, executorul va remite personal creditorului sau reprezentantului acestuia titlul executoriu, mentionand pe acesta cauza restituirii si partea de obligatie ce a fost executata
c) creditorul a renuntat la executare;
d) a fost desfiintat titlul executoriu.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Noiembrie 2011
Marcel Mihalache, Avocat
creditorul a cerut instantei investirea cu formula executorie a hotararii; in acest moment s-a inceput discutia asupra unei plati esalonate a debitului iar daca se va ajunge la un consens, se va proceda la incheierea unui acord privind plata esalonata a datoriei; in acest caz este necesar un acord de mediere la mediator sau este suficienta hartia semnata de parti?
Pentru a putea sa aibe putere juridica, faceti un acord de plata fie la notar, fie la un mediator.
Chiar si un avocat va poate asista la semnarea acestui acord, depinde de onorariul fiecariua. .
pai eu voi fi cu consilierul juridic al unitatii,iar debitorul presupun ca va fi insotit de avocatul sau; in felul acesta inteleg ca se poate opri intr-un fel actiunea de executare silita
Se opreste daca vrea creditorul, executarea silita nu continua din oficiu.
Incheiati acordul respectiv, prin el se intrerupe prescriptia, deci puteti relua executarea silita in caz de neplata la scadenta.

Alte discuții în legătură

Restituirea titlului executoriu KLTM KLTM Executorul judecatoresc a intocmit un proces verbal in care scrie ca \"avand in vedere cererea creditorului prin care solicita restituirea titlului ... (vezi toată discuția)
Executare silita miti59 miti59 am avut scos la licitatie apartamentul dar acesta nu sa vandut. Am primit de la executor o anstiintare conform art.371/5 lit.b. Ce urmeaza incontinuare? (vezi toată discuția)
Debit incert achitat integral peraspera peraspera Cronologic: Decizie irevocabila...contestata ca nelegala si netemeinica... creditorul a mimat ca da termen debitorului ( 7 zile, dar dupa 5 si inainte de a ... (vezi toată discuția)