Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Opțiuni juridice și fiscale privind recuperarea creanțelor. Lectori: Schoenherr și Asociații. Joi, 28 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie proces verbal + permis suspendat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie proces verbal + permis suspendat

Buna,

Am avut prima intalnire cu Politia Rutiera, mi-a fost suspendat permisul pe 3 luni + amenda contraventionala. Mentionez ca am permisul doar de 3 luni si e foarte probabil ca nu am gestionat situatia cum trebuie, in special la completarea procesului verbal. Incerc sa descriu mai jos circumstantele, personal mi se pare ca este abuz in serviciu:

Intr-o intersectie semaforizata electric am virat dreapta pe culoarea verde intermitent. Pe strada pe care am virat, la aproximativ 25 de metri, am fost oprit de un echipaj al Politiei Rutiere. Mi s-au cerut actele masinii, permisul, asigurarea si buletinul. Le-am prezentat, la care mi s-a comunicat ca mi se retine permisul pe o perioada de 90 de zile pentru ca am trecut pe culoarea rosie a semaforului. I-am explicat ca eu trecusem pe verde intermitent, la care raspunsul domnului agent a fost: "eu stiu ca nu aveai verde intermitent deoarece se facuse verde la semaforul perpendicular in timp ce faceai virajul".
Initial nu am vrut sa semnez procesul verbal deoarece nu am fost de acord cu nimic din ce a scris el sau cu fapta in sine. Raspunsul a fost "semnarea procesului verbal reprezinta luarea la cunostinta a contraventiei si nu faptul ca esti de acord cu ea" In acelasi timp la sectiunea "alte mentiuni" a completat cu scrisul lui "Eu nu am vazut verde intermitent".

Intrebari si lamuriri:
1) voi depunde o contestatie la Judecatorie prin care o sa mentionez ca respectivul agent s-a bazat pe culoarea unui semafor perpendicular si nu s-a bazat ca a vazut semaforul pe care il aveam eu. ( am reverificat intersectia respectiva, este verde intermitent mai cateva secunde cand cei din directia opusa au verde). Problema este ca in procesul verbal nu mentioneaza unde se afla el. Am doi martori care au vazut unde am fost oprit + stiu numarul masinii care a fost oprita in spatele meu.

2) este vreo problema ca am semnat procesul verbal?

3) pe procesul verbal nu este trecuta perioada pentru care imi este suspendat permisul ( citat"incetarea dreptului de a conduce incepe din 21.11.2011 conform dovada ****"

4) pe langa pot sa cer sanctionarea agentului chiar daca in procesul verbal nu am facut mentiunile de mai sus?

5) in ce cazuri de admit probele video la proces?

In final vreau sa mentionez ca eu am trecut pe culoare verde intermitent, chiar am schimbat i viteza intai pentru a ma asigura ca nu se schimba intre timp.

Cel mai recent răspuns: nimar , utilizator 23:26, 10 Noiembrie 2011
1.puteti face contestatie si martorii pot clarifica toate aspectele de fapt: pozitionarea politistului, a masinii, etc etc;
2.nu, atit imp cit ati expus obiectiunile;
3.nu este nevoie, exista dovada de circulatie;
4.nu, nu aveti aceasta posibilitate, cf legii, institutia angajatoare (IPJ) va raspunde in caz de anulare a pv si anume plata cheltuielilor de judecata;
5.din mesaj nu reiese ca aveti probe video.
Sincer sa fiu nu prea aveti dreptate pt ca la culoarea verde intermitent nu prea mai aveti timp sa mai intrati in intersectie si sa o si traversati. Daca era o intersectie cu semafor dublu era altceva. Aveti insa dreptul sa depuneti contestatie insa va spun ca sansele de castig sunt mici.
Multumesc de raspunsuri.
Pentru domnul Adrian Tudor: poate nu am explicat eu bine situatia. Bulevardul de pe care veneam eu are 3 benzi pe sens, prima banda pe care circulam eu este doar pentru viraj la dreapta, este verde intermitent mereu exceptand situatia in care pietonii au verde respectiv conducatorii auto care vin din stanga au verde.

Cand am trecut eu prin dreptul semaforului aveam verde intermitent, pietonii aveau rosu insa pana am facut virajul la dreapta ( distanta de 4-5 metri ) conducatorii auto care veneau din stanga primisera si ei verde. Dupa ce am executat virajul dreapta, m-am uitat si conducatorii auto pornisera de pe loc. Nu am obstructionat in niciun fel circulatia pentru ca respectivii conducatori erau in spate la 15-20 de metri deci nu poate sa fie vorba nici de neacordare de prioritate.

Ce este de subliniat e ca agentul respectiv nu a vazut culoarea semaforului meu cand am trecut eu prin dreptul lui si faptul ca acesta imi indica verde intermitent. Din cate stiu eu legea prevede ca se suspenda permisul de conducere daca la trecerea autovehiculului prin dreptul semaforului culoarea acestuia nu este verde, ori eu am trecut pe verde intermitent.

Nu zic ca a fost rea vointa sau nepricepere din partea agentului insa este posibil ca eu am prins foarte putin din cat mai ramasese din verdele intermitent si pana am executat virajul nu mai era intermitent.

Precizez ca semaforul cu verde intermitent era inainte de trecerea de pietoni, pe urma mai erau 4-5 metri si abia pe urma facusem virajul la dreapta.

V-as ramane profund indatorat daca puteti sa imi mai raspundeti si la acest post.
Multumesc, o zi buna.
M-am mai consultat cu ceva lume si parerile sunt ca nu am sanse de castig din cauza ca am semnat procesul verbal. Are asta vreo legatura? Agentul respectiv mi-a spus ca semnarea procesului verbal reprezinta luarea la cunostinta si nu acceptarea contraventiei.
Intre timp am reusit sa gasesc o persoana dintr-o alta masina care m-a vazut trecand pe verde intermitent.
Credeti ca am sanse sa castig contestatia?
daca exista mentionarea obiectiunilor pe pv atunci puteti face contestatie deoarece semnatura pv semnifica luarea la cunostinta.

Alte discuții în legătură

Permisul de conducere geobotosani geobotosani Cu respect! Am si eu o mica problema.Cine cunoaste suceava si este sofer stie de intersectia dintre soseaua BurdujenI cu Uniri in sens giratoriu ,acolo este ... (vezi toată discuția)
Contestare pv de contraventie, trecere pe culoarea rosie a semaforului. dorin94 dorin94 Buna ziua ! Am cateva intrebari legate de o contestatie a unui PV. Ieri seara, in jurul orei 20:50 asa cum a fost consemnat si in procesul verbal, am patruns ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)