avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare PV de contraventie, trecere pe culoarea ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare PV de contraventie, trecere pe culoarea rosie a semaforului.

Buna ziua ! Am cateva intrebari legate de o contestatie a unui PV. Ieri seara, in jurul orei 20:50 asa cum a fost consemnat si in procesul verbal, am patruns intr-o intersectie, in care am virat stanga pe culoarea verde a semaforului. Dupa aproximativ 100 de metri am fost oprit de un echipaj de politie care a sustinut ca am patruns si traversat intersectia pe culoarea rosie a semaforului. Dupa ce am sustinut ferm ca am traversat pe culoarea verde a semaforului, am fost rugat sa deschid portbagajul. Dupa aceasta agentul a pus mana pe volan, a miscat de acesta si a sustinut ca ma va amenda si pentru, citez: "grave defectiuni la sistemul de directie asa ca sa vedeti ca...." ( si nu a mai continuat). Pe locul din drapta fata se afla un prieten, care a fost intrebat ce culoare avea semaforul cand am patruns in intersectie. Acesta a raspuns verde. Agentul a mers la masina, a completat PV, sanctiunea fiind amenda de 390 de lei si suspendarea dreptului de a conduce pe o perioada de 30 de zile. Am fost intrebat daca am mentiuni de facut, am raspuns DA si a notat : Conducatorul auto declara ca semaforul indica culoarea verde si In dreapta fata se afla ....... cu CNP .... .

Acum avand in vedere ca intersectia este in forma literei "T", dupa ce am traversat-o( o intersectie cu 2, respectiv 3 benzi pe sens, 2 linii de tramvai separate de benzile de circulatie pentru autovehicule) si am virat stanga fiind oprit la aproximativ 150 de metri de intersectie, pot sustine ca agentul nu a vazut indicatia semaforului, nefiind in spatele acestuia ( in cel mai bun caz a dedus-o) iar masina de politie era cu spatele catre intersectie, cumva pe diagonala fata de semafor.

Doresc sa contest PV si am cateva intrebari legate de contestatie care urmeaza sa o depun :

1 Cine trebuie sa prezinte probe, eu ca am trecut pe verde sau IPJ ca am trecut pe rosu ? ( conform cazul CEDO Anghel contra Romania ) ?

2 Probele Politiei pot fi si inregistrari ale unor camere de supraveghere de pe cladirile din jur , sau doar de pe aparatul de filmat din masina de Politie ?

3 Faptul ca a fost trecut in PV ca prietenul meu ca se afla in masina implica neaparat citarea lui in proces ? Sau e doar alegerea mea daca aleg proba cu martori?
In momentul in care am cerut sa se treaca la mentiuni ca in dreapta se afla prietenul meu agentul a tinut sa imi precizeze ca marturia mincinoasa se pedepseste cu inchisoarea,fapt care dupa mine a sunat a amenintare/ descurajare a contestarii PV.

4 Daca aleg sa platesc amenda in 48 de ore la jumatate, unde cer restituirea amenzii, in cazul in care castig procesul? in contestatie? la proces? . Este buna aceasta metoda pt a evita platirea amenzii intregi in cazul pierderii procesului ?

5 In PV la incadrarea faptei, la articol este scris ilizibil. In incadrarea cu rosu ar trebui cred sa scrie OUG 195/02 Rep, doar ca se poate citi mai degraba 196 sau 186 decat 195. Pot contesta asta si daca nu se admite sa se judece contestarea ca am trecut pe verde ? ( Imi cer scuze dar nu am cunostintele juridice sa formulez intr-un alt fel)

Atasez o poza a PV

[ link extern ] /

Va rog mult daca ma puteti ajuta. Va multumesc anticipat1
Ultima modificare: Miercuri, 1 Aprilie 2015
dorin94, utilizator

Alte discuții în legătură

Neoprire la semnalele agentului rutier dep82 dep82 Salutare. Am si eu o intrebare. In cursul diminetii am traversat o intersectie pe culoarea verde a semaforului, numai ca sa observ ulterior agentul de ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala - permis suspendat pentru ca am trecut pe rosu acomputers acomputers Buna ziua, Mai jos voi prezenta scrisoarea (nu e in forma finala) ce urmeaza sa o depun la judecatorie pentru contestatie. Subsemnatul XXX, nascut la data ... (vezi toată discuția)
Inregistrarea video poate fi proba in instanta? Marian Jumara Marian Jumara Am avut un accident de circulatie .Am patruns pe culoarea verde a semaforului electric pe directia inainte, si dupa ce am trecut de centrul intersectiei am ... (vezi toată discuția)