avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general inventariere patrimoniu
Discuție deschisă în Contabilitate în general

inventariere patrimoniu

Buna ziua
Va rog sa-mi spuneti daca in comisia de inventariere este numita o persoana care nu are pregatire de specialitate (este numit un muzeograf de exemplu), aceasta persoana nu trebuie instruita pentru a cunoaste procesul de inventariere. Necunoscand etapele inventarierii aceste persoane au primit sanctiuni disciplinare.
Care este procedura legala?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 20:10, 9 Aprilie 2012
membrii comisiei de inventariere trebuie sa aiba pregatire tehnica si economica corespunzatoare.

procedura legala:

[ link extern ]
[ link extern ]
Este normal ca in fiecare an, in cadrul comisiei de invenatiere sa faca parte aceleasi persoane?
desigur. nu e interzis nicaieri.
Va multumesc pentru raspuns!
buna ziua
ce puteti spune, cat de corecta este o inventariere a stocurilor in luna decembrie iar in listele de inventar se trece la stocul faptic lui decembrie (din momentul inventarierii adica) iar la cel scriptic soldurile din luna octombrie. diferentele se justifica prin documentele de intrare si iesire dintre cele doua perioade.
multumesc anticipat pt raspuns.

Alte discuții în legătură

Registru inventar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In registru inventar se completeaza elementele de activ si pasiv de tipul creditelor bancare, datorii sau creante cu ... (vezi toată discuția)
Inventar magazin mixt mdogaru27@yahoo.com mdogaru27@yahoo.com Ce pasi trebuie urmati dupa ce s-a facut inventarul in magazin? Cum se inregistreaza, se completeaza registru-inventar? Multumesc. (vezi toată discuția)
Pocedura de inventariere mmanu mmanu ma puteti ajuta cu ce trebuie sa cuprinda procedura de invetariere? cum ar trebui formulata? (vezi toată discuția)