avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Cum pot afla identitatea administratorilor unui sait ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Cum pot afla identitatea administratorilor unui sait care publica date personale fara acordul persoanelor in cauza? Sau unde reclam?

Buna ziua tuturor,
poate sa ma ajute cineva cu datele de contact , orice informatie posibila, pentru sit-ul FIRME.INFO ???? Pe acest sit, sunt afisate la discretie date cu caracter personal. Am incercat pe toate caile posibile sa aflu cine administeaza acest sit, insa nu am gasit nicio informatie. Este de la sine inteles faptul ca cine mi-a semnalat aceasta problema: persoanei respective ii apar informatii personale dintr-un proces, fara acordul acesteia, fapt care-l lezeaza personal. Ce demersuri sunt de urmat pentru a putea semnala aceasta siuatie? Politie, Protectia Consumatorului... unde se poate adresa pentru stergerea acestor informatii, cat si pentru a solicita, eventual, daune? Multumesc tuturor!
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 02:58, 2 Decembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~
Se poate depune o plangere la Autoritatea nationala de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal (ANSPDCP).
[ link extern ]

legea 677/2001, prevede la art. Art. 21.: (1) Autoritatea de supraveghere, in sensul prezentei legi, este Avocatul Poporului.
Accesati si [ link extern ]
Da multumesc, fara suparare, asta stiam si eu... Au fost facute nenumarate sesizari pe adresa de contact afisata pe sit, pentru a fi sterse aceste informatii personale, insa nimeni niciodata nu a raspuns. Pe mine ma interesa sa aflu cine sta in spatele acestui sit, cine-l gestioneaza, un numar de telefon, o adresa ceva...sa nu mai mentionez faptul ca, sesizarile care au fost trimise nu primesc nicio confirmare de citire, ceva de care sa te "agati" pentru a face o reclamatie.
Catalina Covaliu a scris:

Au fost facute nenumarate sesizari pe adresa de contact afisata pe sit, pentru a fi sterse aceste informatii personale, insa nimeni niciodata nu a raspuns. Pe mine ma interesa sa aflu cine sta in spatele acestui sit, cine-l gestioneaza, un numar de telefon, o adresa ceva...sa nu mai mentionez faptul ca, sesizarile care au fost trimise nu primesc nicio confirmare de citire, ceva de care sa te "agati" pentru a face o reclamatie.


Reclamatia se face la autoritati, in toate cazurile in care nu primiti raspuns de la cei care v-au produs - sau continua sa va produca - un prejudiciu. Datele pe care le solicitati sunt protejate; operatorul american la care a fost inregistrat domeniul ofera contra cost protectia datelor de identificare si contact ale celor care utilizeaza un domeniu inregistrat prin respectivul operator. Aveti nevoie de un temei legal pentru a solicita operatorului aceste date. Si evident de suport specializat - atat legal cat si tehnic. Daca credeti ca merita efortul...

Alte discuții în legătură

Insistenta telefonica cstelian cstelian In mod repetitiv ma suna persoane de la aceeasi companie de asigurari. In cursul ultimilor trei discutii am insistat asupra stergerii numarului meu de telefon ... (vezi toată discuția)
Incalcare legii protectiei datelor cu caracter personal Catalina_P Catalina_P Buna ziua. In urma cu ceva timp am facut un imprumut on-line. Eu imi facusem cont pe site-ul acestui IFN in urma cu cativa ani, cand inca locuiam in alta ... (vezi toată discuția)
Sesizare anspdcp bizbiz bizbiz Buna ziua. Am nevoie de o informatie. In firma la care am lucrat au fost anumite nereguli si angajatorul mi-a produs un prejudiciu material prin prelucrarea ... (vezi toată discuția)