avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ucidere din culpa - cand pot sustine examen pentru ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ucidere din culpa - cand pot sustine examen pentru redobandirea permisului de conducere?

Solutie: În baza art. 178 al. 2 din OUG. 195/2002 rep., art.320 ind. 1 al. 7 Cod procedură penală condamnă, inculpatul Iancu George Iulian, la pedeapsa de: - 1 (un) an şi 4 ( patru ) luni închisoare. Face aplicarea art. 71- 64 lit. a teza a-II-a, lit. b Cod penal. În baza art. 81 alin. 1 Cod penal suspendă condiţionat executarea pedepsei de 1 an şi 4 luni închisoare pe un termen de încercare de 3 ani şi 4 luni , stabilit în condiţiile art. 82 Cod penal. În baza art. 71 alin. 5 Cod penal suspendă executarea pedepsei accesorii pe durata suspendării condiţionate a executării pedepsei închisorii. Potrivit art. 359 Cod proc. pen., atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 83 Cod penal, a căror nerespectare poate atrage revocarea suspendării condiţionate. Obligă inculpatul la plata sumei de 2249,699 lei către partea civilă Spitalul Municipal de Urgenţă Timişoara. În baza art. 191 alin. 1 Cod proc. pen., obligă pe inculpat la plata sumei de 400 lei, reprezentând cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de recurs în termen de 10 zile de la pronunţare pentru inculpat şi de la comunicare cu restul părţilor. Pronunţată în şedinţă publică azi, 04.11.2011.la aceasta solutie se mai suspenda si permisul de conducere?
Cel mai recent răspuns: vasilica53 , utilizator 19:06, 9 Decembrie 2011
OUG 195/2002:

Art. 114. - (1) Anularea permisului de conducere se dispune în următoarele cazuri:
a) titularul permisului de conducere a fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracţiune care a avut ca rezultat uciderea sau vătămarea corporală a unei persoane, săvârşită ca urmare a nerespectării regulilor de circulaţie;

Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:@
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
Pe scurt, la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare, permisul dvs. va fi anulat.
Veti putea sustine un nou examen pentru obtinere permis dupa terecerea unui an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
daca pedeapsa accesorie consta in suspendarea dreptului de a conduce atunci da
Multumesc mult.Suspendarea permisului nu este o pedeapsa accesorie,si nu trebuia trecut acest fapt si in aceasta solutie?(adica anularea permisului),nu mai circul de 4 luni aceasta perioada nu se ia in calcul?
nu, se i-a in calcul din momentul pronuntarii hotararii

Alte discuții în legătură

Sentinta 2011 - posibilitate examen permis gyussepe gyussepe Ora estimata: 8:30 Complet: PEN6 AP Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: În baza art. 87 alin.1 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe ... (vezi toată discuția)
Anulare permis penelopia penelopia Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: În baza art. 184 alin. 1, 3 C.p. cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p.p. condamnă pe inculpatul la pedeapsa de 3 ... (vezi toată discuția)
Condamnare pentru permis ? florin_tufa florin_tufa Tip solutie: Condamnare Solutia pe scurt: Condamnă pe inculpatul X pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul : - ... (vezi toată discuția)