avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... abuz angajator
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

abuz angajator

Buna ziua,

Este normal ca un angajator sa ma oblige sa imi streg conturile de pe site-urile de recrutare ? ( amenintandu-ma ca in caz contrar ma da afara )
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:33, 10 Martie 2012
daca in contractul dvs de munca la rubrica alte clauze exista o asemenea clauza da,cumva ar putea fi incadrata la obligatia de fidelitate fata de angajator
angelll80 a scris:

Buna ziua,

Este normal ca un angajator sa ma oblige sa imi streg conturile de pe site-urile de recrutare ? ( amenintandu-ma ca in caz contrar ma da afara )


Nu este normal sa va solicite asa ceva angajatorul dvs ... chiar daca ar fi inserata in c.i.m. , asa ceva nu poate fi incadrata la obligatia de fidelitate ...
Orice persoana este libera in alegerea locului de munca si a profesiei, meseriei sau activitatii pe care urmeaza sa o presteze.
multumesc de sfaturi.....oricum...am zis ca ei si am facut ca mine
inca o nelamurire am: sa spunem ca in c.i.m. am o clauza de confidentialitate in ceea ce priveste prestarea de servicii ptr alte firme sau individual, in domeniul de activitate al angajatorului. Intrebarea este daca ma hotarasc sa aleg o firma concurenta sau ce activeaza in acelasi domeniu, pot lucra la ei pe un post diferit de cel avut la actualul angajator fara a suferi repercursiuni ?
Vedeti dvs, prestarea de servicii este o notiune cu caracter general ... si deci este interpretabila ... daca ati fi avut o clauza cu un continut concret cu privire la functiile care nu le puteti ocupa la un alt angajator din domeniul de activitate al angajatorului , altfel se putea problema ...

Alte discuții în legătură

Plata indemnizatiei de confidentialitate irina_diaconu2005 irina_diaconu2005 este obligat angajatorul sa plateasca indemnizatia de confidentialitate angajatului(50%din media venitului brut) si in ce mod? (vezi toată discuția)
Contract de confidentialitate si clauza de neconcurenta Ana252 Ana252 Buna ziua! Lucrez pentru un ONG (care se ocupa de terapie ocupationala) si pe langa contractul de munca am semnat un contract de confidentialitate. In acest ... (vezi toată discuția)
Contract + act aditional 2shots 2shots Buna ziua As dori va rog sa-mi spuneti daca prin incheierea contractului de munca prin acordul ambelor parti se anuleaza si toate actele aditionale la ... (vezi toată discuția)