avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract prestari
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract prestari

Dac se incheie un contract de prestari servicii intre o societate comerciala SRL si persoana fizica ,in care se specifica obiectul de activitate,mai este nevoie de fisa postului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:29, 11 Noiembrie 2011
doar daca doriti sa si angajati respectiva persoana fizica
nu inteleg.Ma scuzati!
andral a scris:

Dac se incheie un contract de prestari servicii intre o societate comerciala SRL si persoana fizica ,in care se specifica obiectul de activitate,mai este nevoie de fisa postului?


Nu este nevoie de fisa postului .. activitatea desfasurata in baza unui asemenea contract nu-i confera prestatorului calitatea de salariat ..
La obiectul contractului mentionati expres activitatea pentru care se incheie acesta ...
Multumesc pentru raspuns dar imi puteti da baza legala?unde,in ce lege ,in ce articole pot sa vad si sa demonstrez ca nu-mi trebuie fisa de post pentru cel cu care am incheiat un contract prestari servicii?
Art.17 C.mun.
(1) Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le inscrie in contract sau sa le modifice.
(2) Obligatia de informare a persoanei selectate in vederea angajarii sau a salariatului se considera indeplinita de catre angajator la momentul semnarii contractului individual de munca sau a actului aditional, dupa caz.
(3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
a) identitatea partilor;
b) locul de munca sau, in lipsa unui loc de munca fix, posibilitatea ca salariatul sa munceasca in diverse locuri;
c) sediul sau, dupa caz, domiciliul angajatorului;
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
.....

Atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca, asa cum rezulta din pct. F din modelul-cadru al contractului individual de munca - Ordinul M.M.S.S. nr. 64/2003 pentru aprobarea modelului-cadru al contractului individual de munca, modificat si completat ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post coryvas coryvas Va rog sa-mi spuneti daca exista un act normativ conform caruia se intocmeste fisa de post si cine o intocmeste. Multumesc. (vezi toată discuția)
Fisa postului Dinush Dinush Daca avem salariati de diferite nationalitati trebuie sa le intocmim fisa postului in limba lor materna? (vezi toată discuția)
Fisa postului ContSters126274 ContSters126274 Exista o lege care arata obligativitatea incheierii fisei postului la angajare, mai ales la peroanele care lucreaza cu bani? (vezi toată discuția)