avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Fisa postului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Fisa postului

Daca avem salariati de diferite nationalitati trebuie sa le intocmim fisa postului in limba lor materna?
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 13:37, 17 Iunie 2010
Fisa postului este un document care precizeaza sarcinile si responsabilitatile ce-i revin titularului postului, conditiile de lucru, standardele de performanta, modalitatea de recompensare, precum si caracteristicile personale necesare angajatului pentru indeplinirea cerintelor postului.

In Codul muncii, modificat si completat, se specifica urmatoarele:
- Salariatul are obligatia de a realiza norma de munca sau, dupa caz, de a indeplini atributiile ce ii revin conform fisei postului (art. 39 alin. (2) lit. a) din Codul muncii).
- Angajatorul are dreptul sa stabileasca atributiile corespunzatoare pentru fiecare salariat, in conditiile legii si/sau in conditiile contractului colectiv de munca aplicabil, incheiat la nivel national, la nivel de ramura de activitate sau de grup de unitati (art. 40 alin. (1) lit. b) din Codul muncii).
- Anterior incheierii sau modificarii contractului individual de munca, angajatorul are obligatia de a informa persoana selectata in vederea angajarii ori, dupa caz, salariatul cu privire la (...) functia/ ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative si atributiile postului (art. 17 alin. (2) lit. d) din Codul muncii).
La pct. F din modelul-cadru al contractului individual de munca aprobat prin Ordinul M.M.S.S. nr. 64/2003, modificat si completat, se precizeaza:
‘‘Atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca”.
Se pare ca nu este prevazut nicaieri sa fie tradusa fisa postului dar daca doriti sa va asigurati de intelegerea corecta a sarcinilor, atributiilor si a obligatiilor ce ii revin angajatului as recomanda traducerea acesteia. In caz contrar, angajatul s-ar putea justifica oricand pentru neindeplinirea oricarei obligatii ce-i revin pentru simplul fapt ca nu a inteles exact continutul fisei postului desi a semnat-o.
Ultima modificare: Joi, 17 Iunie 2010
Laura Ciobeica, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa post coryvas coryvas Va rog sa-mi spuneti daca exista un act normativ conform caruia se intocmeste fisa de post si cine o intocmeste. Multumesc. (vezi toată discuția)
Fisa postului ContSters126274 ContSters126274 Exista o lege care arata obligativitatea incheierii fisei postului la angajare, mai ales la peroanele care lucreaza cu bani? (vezi toată discuția)
Anexa la cim looker2010 looker2010 o intrebare : Anexa unui contract individual de munca se semneaza sau nu ?? mi-a fost intocmit in c.i.m. unde la un moment dat apare .... fisa postului este ... (vezi toată discuția)