avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 137 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... convocare la cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

convocare la cercetare disciplinara

din nou buna ziua,
un angajat s-a "suparat" pe angajator si nu s-a mai prezentat la lucru incepand cu ziua imediat urmatoare. bun, dragoste cu sila nu se poate, fa-ti cerere de demisie, ii zic. a zis ca nu face nicio cerere, dar in continuare nu s-a prezentat la lucru. prin urmare i-am intocmit o convocare la cercetare disciplinara, pe care aveam de gand sa i-o inmanez odata cu salariul pe luna trecuta. a luat salariul, a semnat fluturasul, dar a refuzat sa semneze de primire/luare la cunostinta convocarea. cum ma asteptam la asa ceva, de fata a fost si un alt angajat.
intrebare: pe convocarea la cercetare disciplinara pot sa scriu "refuza sa semneze", si sa confirme prin semnatura, ca martor, angajatul care a fost de fata? dupa care sa-i desfac contractul disciplinar?
nu cred ca ar trebui sa fie o problema, dar un rapuns pertinent e bine-venit. multumesc,
Cel mai recent răspuns: ContSters187575 , utilizator 19:03, 10 Noiembrie 2011
no way :) trimiteti convocarea prin executor judecatoresc. Trebuie sa aveti dovada comunicarii nu a refuzului sau de a primi convocarea (cu ajutorul martorului). chiar daca va fi afisata, asta nu este important ptr dvs. esential este sa dovediti atit comunicarea convocarii cit si continutul actelor ce le comunicati iar se face cel mai bine prin executor judecatoresc.
@matahachiro, cu tot respectul, :
1. ce il impiedica sa refuze de primiere de la executor? pur si simplu nu vrea sa semneze.
2. nu poate fi gasit la adresa, sa zicem ca sta in concubinaj la alta adresa, sau a plecat in spania la capsuni...
in niciunul din cazurile de mai sus nu poate fi facuta dovada comunicarii - si atunci ce facem?
3. cheltuieli suplimentare cu executorul, timp pierdut - cu ce am gresit, eu, angajator, ca sa trag atatea de pe urma unui "gigi-contra"?
1.nu conteaza daca il primeste sau nu de la executor sub semnatura, comunicarea va fi afisata si procedura indeplinita prin afisare, cf CPC;
2.nu conteaza domiciliul de fapt ci cel de drept - adica cel care apare pe BI/CI;
3.costa in jur de 100 ron insa un proces pierdut ptr nerespectarea procedurii va costa de 20 de ori mai mult.
Scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Daca nu raspunde convocarii stiti ce aveti de facut ( art. 263-268 Codul muncii)
leuca_luminita a scris:
Scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Daca nu raspunde convocarii stiti ce aveti de facut ( art. 263-268 Codul muncii)


art. 247 - 252 dupa republicarea Codului Muncii.

Subscriu la ideea de trimitere prin posta, scrisoare recomandata.
La art 252 (4), facandu-se referire la decizia de sanctionare avem:
"Comunicarea se preda personal salariatului, cu semnatura de primire, ori in caz de refuz al primirii, prin scrisoare recomandata, la domiciliul sau resedinta comunicata de acesta."
Mergand pe aceiasi logica, daca decizia de sanctionare se poate trimite prin posta (scrisoare recomandata), nu vad de ce convocatorul nu s-ar putea trimite tot la fel.

Alte discuții în legătură

Desfacerea disciplinara a contractului de munca dijmarescu dijmarescu Buna, In ceea ce priveste sanctiunile disciplinare ce pot fi aplicate in cazul savarsirii de catre angajati a unor abateri disiplinare, Codul Muncii o ... (vezi toată discuția)
Refuzul angajatului de a semna avertismentul scris andrada_aylin andrada_aylin Buna ziua, Ce se intampla in cazul in care salariatul refuza sa semneze decizia de sanctionare disciplinara ( avertismentul scris). Multumesc! (vezi toată discuția)
Cercetare disciplinara daniela-claudia daniela-claudia Daca un salariat urmeaza a fi sanctionat si acesta intra in concediu de odihna, cand i se aplica sanctiunea? Unde este prevazut acest lucru? Multumesc! (vezi toată discuția)