avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... recuperare taxa auto logan 2008
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

recuperare taxa auto logan 2008

am un logan nou cumparat in 2008 si pentru care taxa de prima inmatriculare s-a achitat pana in 30 iunie 2008, deci pana la intrarea in vigoare a Ordinului 50 /2008. Pentru acest logan s-a achitat suma de 500 ron ca taxa de prima inmatriculare. Se mai restituie ceva din aceasta taxa? ( asa cum este cu taxa de poluare) Si care este procedura legala? Multumnesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
cristinalauraconst, utilizator
Cel mai recent răspuns: Marian Senchiu , Avocat 13:19, 26 Noiembrie 2011
Desigur si taxa de prima înmatriculare este tot nelegală, trebuie in schimb sa folositi procedura prealabila fiscala .
faceti cerere la Agentia Judeteana de Finante sa va restituie suma, iar impotriva raspunsului negativ faceti o actiune la instanta-tribunal
puteti sa imi spuneti va rog baza legala pe care sa o citez in cererea pentru ANAF? pentru ca sunt foarte nedumerita ca am citit in anumite locuri ca s-ar restitui nu stiu ce diferente de taxa, sincer nu am inteles si nu stiu exact cum sa fac cererea pentru anaf si mai bine zis ce legi sa citez
vreau sa va intreb referitor la cele scrise mai sus ... are importanta ca masna pentru care cer taxa de prima inmatriculare platita pana in iunie 2008 este LOGAN si nu masina straina? Gasesc undeva o cerere pentru acest caz pentru depus la ANAF? Multumesc anticipat.
Cauzele admise avand ca obiect restituire taxa se refera doar la autoturisme second hand aduse din spatiul Uniunii Europene, incalcandu-se astfel art. 110 din TFUE referitor la libera circulatie a marfurilor.

Alte discuții în legătură

Pot evita plata taxei de poluare? lucfelice lucfelice Ce ziceti? as putea cumpara o masina SH din Germania, sa sa o inscriu fara a mai plati prostia asta de taxa de poluare? M-am gandit in felul urmator: sa fac o ... (vezi toată discuția)
Sunt admisibile actiunile de restituire taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule sau actiunile de inmatriculare fara plata taxei cf. legii 9 / 2012 ? Roland Mindrila Roland Mindrila Potrivit art. 90 alin. 1 din Tratatul Comunitatii Europene (T.C.E.), nici un stat nu poate aplica, direct sau indirect, produsele altor state membre impozite ... (vezi toată discuția)
Curtea de justiþie a ue: taxa auto instituitã în ianuarie 2012 contravine tratatului de funcþionare al uniunii europene  Lăzăruţiu Lucian Lăzăruţiu Lucian Decizia Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a fost dată în cauzele conexate C-97/13 şi C-214/13, având ca obiect cereri de decizie preliminară ... (vezi toată discuția)