avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 163 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia \\"in alb\\"
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia "in alb"

Buna ziua! Am si eu o nelamurire cu referire la aceasta demisie "in alb". Este o metoda folosita cel putin in cadrul firmei SC. C. S.A. al carei director este domnui P.V.l. Acest domn director obliga angajatii firmei sa semneze hartiile de demisie urmand ca acestea sa fie completate ulterior dupa bunul plac. Mie mi se pare o metoda ilegala, o bataie de joc. Chiar asa s-a ajuns ca in tara asta oricine sa poata face totul cum doreste? Astept sugestiile dvs. As dori ca aceasta problema sa se faca publica daca se poate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:32, 24 Februarie 2013
Practica demisiilor in alb este sever sanctionata de catre inspectorii de la ITM.
Oricum d.p.d.v. juridic aceasta practica este un abuz de drept.
Asa ceva nu este sanctionat de catre ITM ... nu exista nicio baza legala pentru sanctionarea demisiei in alb ...a obliga un salariat sa semneze o demisie in alb este o fapta cu caracter penal.
inregistrati cu camera ascunsa .. faceti reclamatie la ITM si POLITIE !
Poate ne spuneti si baza legala pentru care ITM-ul poate sanctiona aceasta situatie ?
Problema este destul de delicata. Oamenii refuza sa ia masuri de frica sa nu fie dati afara.

Alte discuții în legătură

Demisie in alb PMS PMS Buna ziua,urgent :(,de un sfat. Mai intai sa va prezint situatia.La inceputul lunii iulie am fost selectionat de catre o firma din Constanta pentru postul ... (vezi toată discuția)
Amenda itm conf art. 23(1) l 108/1999 ayenergymold ayenergymold buna seara,sunt directorul unei societati comerciale,am fost amendat de itm cu suma de 5000 lei,pt netransmiterea prin fax a anexei 3 cu raspunsul la masurile ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am făcut o sesizare la itm pentru neplata salariului ... MariOch MariOch Bună ziua. Am făcut o sesizare la ITM pentru neplata salariului de către fostul angajator iar ei au răspuns ca respectivul a fost amendat. Am cerut mai ... (vezi toată discuția)