avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... anulare de domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

anulare de domiciliu

am facut buletin la cineva pe adresa mea si nu mai sta aici si tot vin prin posta documente cum pot sa l anulez
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:53, 18 Noiembrie 2011

Cel mai usor ar fi ori sa il convingeti sa isi schimbe domiciliul sau sa stiti unde locuieste - in acest caz puteti anunta la sectia de politie de care apartine ca locuieste acolo fara forme legale.

Altfel nu se poate decat prin promovarea unei actiuni in evacuare si obtinerea unei hotarari judecatoresti defintive si irevocabile.
Mergeti la un notar si faceti o declaratie (cateva exemplare originale) prin care aratati ca persoana respectiva nu mai locuieste la adresa imobilului proprietate personala pe care o depuneti la Sectia de Politie cu care apartineti de domiciliu. Mai depuneti o declaratie la Administratia Financiara de care apartineti (sa nu trimita eventuale amenzi, instiintari, etc) si una la Oficiul Postal (sa nu mai trimita corespondenta).
La un moment dat persoana respectiva va trebui sa-si refaca buletunul sau sa faca uz de o dovada de domiciliu si se va gasi in imposibilitatea de a o face datorita declaratiei pe care dvs. ati depus-o la Politie. In plus, cu aceste declaratii rezolvati orice problema sau situatie in care ar trebui sa dati socoteala in fata autoritatilor sau a altor institutii pentru persoana mentionata.
L.C.
Legea spune exact in ce situatii este nula mentiunea din actul de identitate privind stabilirea domiciliului.
Citez din OUG 97/2005 republicata:
Art. 35
(1) In cazul in care mentiunea din actul de identitate privind stabilirea domiciliului sau a resedintei s-a efectuat in baza unui document care ulterior a fost anulat, s-a constatat ca era nul, fals ori falsificat, aceasta mentiune este nula de drept.
(2) In situatia prevazuta la alin. (1), autoritatea care a constatat nulitatea mentiunii comunica serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor situatia intervenita.
(3) Nulitatea mentiunii poate fi constatata de instanta de judecata, din oficiu ori ca urmare a sesizarii D.E.P.A.B.D., a serviciilor publice comunitare de evidenta a persoanelor ori a persoanelor interesate.

Dumneavoastra doriti de fapt ca persoana sa nu mai aiba in actul de identitate adresa imobilului proprietatea dvs. Daca stiti unde locuieste persoana in prezent solicitati unui politist de ordine publica din zona in care locuieste sa-l legitimeze si sa-i puna in vedere sa-si schimbe actul de identitate la adresa la care locuieste in prezent. Poate fi amendat atat cel care nu si-a schimbat actul de identitate in termen de 15 zile de la schimbarea domiciliului cat si cel care-l gazduieste. Dupa cateva amenzi poate ii vine mintea la cap.
Dar si aici e cu dus-intors, daca el tot nu-si schimba domiciliul amenzile vin tot pe rolul dvs. la taxe si impozite.
Poate reusiti sa-l convingeti sa-si schimbe de buna voie adresa din actul de identitate.
Amenda este intre 40 si 80 de lei. Daca sectoristul ii da 2-3 amenzi, pe praful asta, il linisteste si se prezinta urgent la serviciul de evidenta pentru schimbarea domiciliului.
Intrebare: Daca persoana face o declaratie la notar prin care declara ca nu mai doreste ca domiciliul lui x sa fie la ea, declaratie pe care o depune la SPCLEP insotita de o cerere prin care expune situatia, conform art.35 alin 3 din OG 97/2005, SPCLEPul poate inainta sesizare in instanta:sorry: pentru aprobarea nulitati mentiunii? Desigur poate trimite persoana interesata la judecatorie, dar oare ar putea si SPCLEPul sa se implice?
E diferenta intre a dori ca domiciliul persoanei sa nu mai fie la adresa ta si nulitatea mentiunii din actul de identitate privind stabilirea domiciliului.
Cititi cu atentie alin. 1 al art. 35 din OUG 97/2005 ca sa vedeti in ce situatie e vorba de nulitate. Sa va explic o speta din practica... Cineva a primit o persoana in spatiu prezentand un contract de vanzare-cumparare pentru apartament. Dar gazduitorul vanduse deja apartamentul unei alte persoane. Deci contractul pe care l-a prezentat era nul deoarece apartamentul era vandut existand un alt contract de vanzare-cumparare pentru apartament, bine-nteles cu proprietari noi. Noi am sesizat instanta de judecat si asteptam sa iasa sentinta definitiva. Si daca mentiunea privind domiciliul este nula automat ii voi schimba si actul de identitate persoanei care l-a obtinut in acest mod si voi efectua si in RNEP mentiuni cu privire la nulitatea respectivului domiciliu.
Ori in situatia expusa aici nu e vorba de a anula domiciliul ci de a schimba adresa de domiciliu a persoanei.

Alte discuții în legătură

Luare in spatiu - anulare, consecinte gabyaby68 gabyaby68 Buna seara,am un. Apartament proprietate personala,nu sint casatorita,m- am mutat cu prietenul meu la mine,i- am facut buletin pe adresa mea,a fost totul bn ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu stelistul7 stelistul7 buna ziua .doresc sa fiu luat in spatiu de catre bunica,dar ea nu se poate deplasa.cum procedez? (vezi toată discuția)
Expirare ci cateldestept cateldestept Daca fiului meu de 24 ani i-a expirat cartea de identitate si eu nu mai doresc sa-l primesc in spatiu, pot sa-l evacuez? Apartamentul este al meu, mama lui, ... (vezi toată discuția)