avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Proces pentru inselatorie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Proces pentru inselatorie

Buna ziua,

Sunt web designer am o firma pe care desfasor activitatea de web design si web hosting.Pana aici nimic iesit din comun.Saptamana trecuta am avut un client care dorea un website sa vanda lemne.Am executat websiteul si acuma doreste sa ma dea in judecata pe motiv de inselatorie ca el nu are vizite, nu se gaseste pe google evident in primele pagini.
Am discutat verbal cu el ca o sa il ajut sa vanda si el mi-a zis ca imi ofera un procent din vanzare.Nu a vandut nimic.Nu am un contract facut banii mi i-a dat in mana.Este vorba de 150 eur din care 50 eur a fost costul domeniului.

Ce pot pati eu daca el sustine in fata instantei verbal cu martor fiul sau ca eu am promis ca ii aduc clienti si nu i-am adus
Cum trebuie sa dovedeasca ca a fost o inselatorie..din punctul meu de vedere eu nu am nici o obligatie fata de omul acesta alta in afara sa ii fac un site

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 18:15, 15 Noiembrie 2011
Contractul este considerat valabil chiar daca este incheiat verbal.Mai ales ca exista un martor.

Potrivit legii penale ,art.215 alin.3 ,ati putea fi cercetat(a) sub aspectul infractiunii de inselaciune:

ÎNªELÃCIUNEA (art. 215 C. pen.)

1. Conţinutul legal:
"Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material înjust şi daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.
Înşelaciunea savârşita prin folosire de nume sau calitaţi mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el însuşi o infracţiune, se aplica regulile privind concursul de infracţiuni.
Inducerea sau menţinerea în eroare a unei persoane cu prilejul încheierii sau executarii unui contract, savârşita în aşa fel încât fara aceasta eroare, cel înşelat nu ar fi încheiat sau executat contractul în condiţiile stipulate, se sancţioneaza cu pedeapsa prevazuta în alin. precedente, dupa distincţiie acolo aratate.
Emitarea unui cec asupra unei instituţii de credit sau unei persoane, ştiind ca pentru valorificarea lui nu exista provizia sau acoperirea necesara, precum şi fapta de a retrage, dupa emitere, provizia în totul sau în parte, ori de a interzice trasului de a plati înainte de expirarea termenului de prezentare, în scopul aratat în alin. 1 daca s-a pricinuit o paguba posesorului cecului, se sancţioneaza cu pedeapsa prevazuta în alin. 2
Înşelaciunea care a avut consecinţe deosebit de grave se pedepseşte cu închisoare de la 10 la 20 de ani şi interzicerea unor drepturi."
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
Credeti ca o sa depuna plangere penala ?Il costa mai mult angajarea unui avocat ....:thumbdown:si despre ce prejudiciu e vorba?Ca nu are vanzari?Dvs.i-ati facut site-ul, nu aveti obligatia sa-l si promovati.Nu e vorba de caz penal, clientul dvs. vrea probabil sa aiba site-ul gratis si incerca.....
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
avvalentina, utilizator
avvalentina a scris:

Credeti ca o sa depuna plangere penala pentru 5o euro?Il costa mai mult angajarea unui avocat ....:thumbdown:si despre ce prejudiciu e vorba?Ca nu are vanzari?


Este vorba de 150 de euro.Administrarea probelor,in procesul penal,cade in sarcina organelor de urmarire penala.Nu este necesara decat o simpla plangere indreptata impotriva utilizatorului.Probabil ca utilizatorul va avea nevoie de avocat.
Ultima modificare: Duminică, 13 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
V-a dat bani la negru sa faceti un site. L-ati facut. Punct. Costul 150 euro. Unde e inselaciunea? contraprestatia este realizarea site-ului, iar nu "sa aiba vanzari". E de discutat in ceea ce priveste incasarea unei sume la negru, cam atat.
Orice serviciu pe internet se plateste.Atata timp cat eu m-am oferit sa il ajut nu am garantat ca va vinde, i-am dat gazduire gratuita un an in pretul de 100 eur nu vad unde este inselaciunea.Gazduirea este 35 eur la pret de catalog
Pe internet poti vinde orice poti promova orce ai vizite dar nu neaparat si clienti

Nu vad unde este inselaciunea

Alte discuții în legătură

Ce prevede art. 215 ? Myoararoshu Myoararoshu Buna seara, puteti sa-mi spuneti unde si ce contine art. 215 C.P.? Multumesc, Mioara (vezi toată discuția)
Urgenta ment ment Buna ziua va rog. ce inseamna. înşelăciunea (art. 215 C.p.) art.26 rap.la art.288 Cp? va multumesc (vezi toată discuția)
Fila cec ContSters111614 ContSters111614 Buna ziua.As dori daca se poate un raspuns:acum mai bine de un 1 an am trimis marfa la un client care in schimbul ei a trimis o fila cec in alb doar semnata ... (vezi toată discuția)