avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cetatenii UE au nevoie de permis de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cetatenii UE au nevoie de permis de munca?

Buna ziua,

Am cateva nelamuriri in legatura cu intocmirea unui contract de munca. Persoana este cetatean UE si mai mult decat atat este si asociat cu mine la firma, el majoritar. Eu fiind cetatean roman, nu au fost probleme cu contractul meu de munca.
Pentru asociatul meu insa contabila mi-a spus ca imi trebuie permis de munca, mi-a facut legatura cu cineva care se ocupa de aceste acte, mi-a cerut procura notariala...... Din proprie initiativa am sunat la ITM-ul de care apartine firma mea si mi s-a spus ca asociatul meu fiind cetatean UE, mai exact italian, nu are nevoie de permis de munca si pot inregistra contractul de munca la fel ca si pentru mine. Sunt putin confusa. Ma puteti lamuri dvs daca am sau nu nevoie de acest permis de munca? Mentionez ca el nu domiciliaza in Romania, firma este prestatoare de servicii iar activitatea nu se desfasara la sediul nostru ci la sediul beneficiarului, daca are vreo importanta, ambii suntem administratorii firmei.
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:07, 30 Septembrie 2008
De ce va indoiti de ce vi s-a spus de la ITM? Ei va inregistreaza CIM si credeti ca vi l-ar inregistra daca nu ar fi legal?
Da, fiind cetatean al UE ii faceti CIM fara a avea permis de munca.
De altfel, OUG nr.56/20.06.2007 precizeaza:
Art. 2. - În sensul prezentei ordonanţe de urgenţă, termenii şi noţiunile folosite au următoarele semnificaţii:
a) străin - persoana care nu are cetăţenia română sau cetăţenia unui alt stat membru al Uniunii Europene ori al Spaţiului Economic European;
Cetatenii statelor Uniunii Europene si Spatiului Economic European sunt asimilati cetatenilor romani in ce priveste regimul aplicabil in probleme de angajare in munca, deci nu au nevoie de permis de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare cetatean francez Milos Alexandru Milos Alexandru Buna ziua, As dori sa aflu de la dvs, care sunt demersurile pentru a angaja un cetatean francez. Dorim sa ii facem contract de munca aici in RO, dar el va ... (vezi toată discuția)
Poate fi angajat un cetatean italian care are emis certificat ... YoAlle YoAlle Poate fi angajat un cetatean italian care are emis certificat de inregistrare de IGI ce atesta faptul ca titularul are drept de rezidenta inregistrat pe ... (vezi toată discuția)
Angajarea cetatenilor extracomunitari care detin permise de munca in alte tari eu Alexandru Cutean Alexandru Cutean As dori sa intreb: Daca permisul de munca eliberat de autoritatiile italiene pt. un cetatean extracomunitar din Bosnia Herzegovina i acorda dreptul acestuia ... (vezi toată discuția)